Halt på vägarna under annandagen

Under annandagen varnar SMHI ånyo för att det kan bli rejält halt.


Trafiken under juldagen var mycket lugn och inga större olyckor inträffade.

Men under annandagen varnar SMHI för att det kan bli halt i Västsverige.

– Om det börjar dra in fuktiga vindar från havet från väster så kan det bli rejält halt på Västkusten, säger Kjell Flyman, jourhavande meteorolog på SMHI till TT.

En del problem blev det dock redan på juldagsförmiddagen och mitt på dagen runt om i landet, exempelvis i Göteborgstrakten.

– Vi hade en del avåkningar, men det var inga allvarliga personskador. Folk var nog mest chockade, sade Björ Blixter, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

En polisman blev påkörd och skadades lindrigt i samband med en trafikolycka på Lundbyleden på Hisingen i Göteborg. Patrullen hade stannat vid olyckan och polismannen befann sig utanför sin bil när han blev påkörd av en annan bil. Polismannen fördes till Sahlgrenska sjukhuset, men fick senare lämna sjukhuset med lindriga skador.

Vädret är rätt stabilt över hela Sverige för tillfället med ett högtryck över Sydsverige. Men inför juldagsnatten och annandagens förmiddag varnar alltså SMHI för lokal frosthalka på många håll och främst på Västkusten.

I Norrlandsfjällen väntas friska och lokalt hårda västvindar med byar av snö och regn. Där det regnar finns risk för halka.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinstlyft för Hemnet

Stort vinstfall för JM

Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

1 timme sedan
"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

1 timme sedan
Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.

Viaplay ska stoppa kontodelare – åtgärder väntas

1 timme sedan
Det krisdrabbade Viaplay vill få stopp på delningen av konton – utvecklingen är inte hållbar, menar tv-bolagets vd. Till sommaren väntas omfattande åtgärder.