Stockholm

Spärrvakt anmälde SL – "Hittade rasistisk propaganda"

Det har blivit en stor snackis.
1 av 3
Det har blivit en stor snackis. Foto: Karl Anders Lindahl
Många stockholmare har mötts av den här reklamen i dag.
2 av 3
Många stockholmare har mötts av den här reklamen i dag. Foto: Karl Anders Lindahl
Elias skickade in en felamälan
3 av 3
Elias skickade in en felamälan.

Elias skickade in en felanmälan efter att han sett SD:s reklamkampanj.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverigedemokraternas nya tunnelbanekampanj, där de riktar sig mot turister och ber om ursäkt för tiggarna på Stockholms gator, har upprört många under måndagen.

Elias, som jobbar som spärrvakt såg kampanjen på väg hem från jobbet i morse och blev illa till mods.

– Jag blev frustrerad för jag känner inte att jag ska finna sådan rasistisk propagande på min arbetsplats. Yttrandesfriheten är ett av de största privilegium vi har i Sverige och anledningen många av våra föräldrar kom hit, säger Elias till Nyheter24 och fortsätter:

– Men hets mot folkgrupp i form av rasism är olagligt och inget jag vill uppleva på min arbetsplats. Många av våra föräldrar rymde just från sådan främlingsfientlig ideologi.

Elias skickade in en felanmälan på sin arbetsplats i protest mot SL som syftar till att han helst inte vill jobba på Östermalmstorg där kampanjen är uppe, om han blir placerad där.


Twitter

– Jag gjorde anmälan i protest mot SL, jag är anställd hos MTR som kämpar mycket för mångfald och mot rasism. Jag gjorde anmälan för att vi kollegor på MTR inte ska utsättas för rasistisk propaganda som SL gång på gång envisas att sätta upp, säger Elias till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag älskar mitt jobb och mina arbetsgivare men jag känner mig inte bekväm i att komma till en arbetsplats fylld av rasistisk ideologi som i teorin är olaglig.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.