Stora problem med att betala via Swish

Just nu är det problem att betala via betaltjänsten Swish. Anledningen är att det är hög belastning. Orsaken till det är i alla fall bra.


Under tisdagskvällen hålls insamlingsgalan "Hela Sverige skramlar" till förmån för flyktingar. Bland annat kan man skänka pengar via swish – och svenskarnas givmildhet har gjort att det är en "väldigt hög belastning" för Swish just nu enligt Expressen.

Men lugn, betalningarna går igenom, det är bara en extrem fördröjning. Och Swish ska inte ligga nere, skriver Expressen.

– Vi var bedda på att det skulle bli en hög belastning, vi sitter här och jobbar kontinuerligt, säger Per Ekwall, presskontakt på Swish till Nyheter24.

Det är bara att se det hela positivt som Fredrik Wikingsson gör i och med att det betyder att svenskarna skramlar in pengar till de som behöver.

"VI HAR FÅTT SWISH ATT KRASCHA", skriker han i direktsändningen på SVT.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du Swish?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger en amerikansk källa för ABC News. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

1 timme sedan
Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.