Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

De ska se till att du kommer hem tryggt från krogen

- 12/10/2015, 15:02
Ingen ska behöva vara rädd för att gå hem efter krogen.
1 av 3

Ingen ska behöva vara rädd för att gå hem efter krogen.

TT Bild

Därför har flera startat upp "trygg hemgång från krogen" i sina hemstäder.
2 av 3

Därför har flera startat upp "trygg hemgång från krogen" i sina hemstäder.

TT Bild

Det hela började i Eskilstuna.
3 av 3

Det hela började i Eskilstuna.

Faksimil Facebook

Fler och fler har tröttnat på att det finns de som känner sig rädda när det går hem från krogen, därför har man bestämt sig för att göra något åt saken.

Det är många som är rädda för att gå hem själva efter en utekväll. Det har vissa tröttnat på för så ska det inte vara, man ska känna sig trygg.

Så för cirka en vecka sedan skapade eskilstunaborna Johan Sjöström och Patric Andersson verksamheten "Trygg hemgång från krogen" i Eskilstuna. Det hela går ut på att de gör sällskap med de som är rädda när de går hem från krogen, skriver Eskilstuna-Kuriren.

– Vi kan inte bekämpa brott men vi kan förebygga brott och framför allt skapa trygghet, säger Johan Sjöström till Eskilstuna-Kuriren.

Deras Facebook-grupp har cirka 2 000 medlemmar och i helgen hade initiativet premiär.

– Det var jättelugnt på stan så det blev inga längre promenader. Men det var några som ville ha sällskap till bussen och många kom fram och pratade. Mycket positiv respons från både killar och tjejer, säger Johan Sjöström till Eskilstuna–Kuriren.

Bildkälla: Faksimil Facebook

Nu har initiativet spridit sig, flera privatpersoner har startat upp samma verksamhet i sina hemstäder – bland annat i Göteborg, Kalmar och Stockholm.

Borde det här initiativet startas i alla städer?