Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför sover över 50 svenskar utanför NK i Stockholm

- 13/11/2015, 19:27 -
De första personerna på plats för att köpa Yeezy Boost.
1 av 6

De första personerna på plats för att köpa Yeezy Boost.

Vissa har campat utanför NK i flera dygn.
2 av 6

Vissa har campat utanför NK i flera dygn.

Miles, 18, är ett stort fan av Kanye och kommer ha tre par Yeezy boost efter detta släppet.
3 av 6

Miles, 18, är ett stort fan av Kanye och kommer ha tre par Yeezy boost efter detta släppet.

Första och andra platsen har dessa killarna.
4 av 6

Första och andra platsen har dessa killarna.

5 av 6

6 av 6

Och resten av världen sover också utomhus av samma anledning.

Att sova utomhus flera dagar mitt i centrala Stockholm är inte något som många väljer att göra frivilligt. Men när Kanye West släpper sneakers tänjer folk på gränserna.

På lördag släpps den tredje färgen av Kanyes samarbete med Adidas, Yeezy Boost 350 på bland annat Paul & Friends NK i Stockholm. Butiken får in 48 par och utanför campar nu 52 personer för att få tag i varsitt.

Den första personen på plats var 30-åriga Jorge som kom i onsdags.


– Jag var ledig från jobbet så jag kom hit i onsdags kväll, man vet aldrig när folk börjar komma.

För att campen ska gå rätt till behöver man hålla koll på vilken plats man har, och reglerna sätts av de som campar själva. Man får bland annat inte lämna sin plats i längre än två och en halv timme.

– Vi har skrivit en lista på vilka som är här och vilken plats man har i kön och vi checkar listan var sjätte timme, den som inte är här då stryks. Man får vara borta i max 2,5 timmar, säger Miles Molina som har plats nummer 26 i kön, till Nyheter24.


Andrahandsvärdet har vid de tidigare släppen varit tre gånger så mycket som utgångspriset, som legat på cirka 1 995 kronor. Just därför är det många som köper skorna för att sälja dem vidare och tjäna en extra slant.

– Jag kommer behålla dem, jag har ju snart alla tre färger, det är ett beroende haha. Sen är jag ett väldigt stort Kanye West fan, säger Miles som till och med hade med sig sina skor från de tidigare släppen på sitt klassfoto.

Butiken slår upp dörrarna när varuhuset öppnar och då kommer en och en få gå in och köpa sitt par.