Tisdag 7 Dec
Stockholm

Sara Mohammad konfronterar Halal-tv

Sara Mohammad: Tar programledarena avstånd från sharialagar?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SVERIGE. Mer ved till Halal-tv debatten. I dag är det hedersvåldskämpen Sara Mohammad som kräver programledartrion på ett uppriktigt svar.

"Tar Halal-TVs programledare avstånd från Sharialagar?", skriver Sara Mohammad i en debattartikel på Newsmill.

"Vad SVT:s programledare gör på sin fritid är deras privatsak". Men Cherin Awad, Dalia Azzam Kassem och Khadiga El khabiry har genom sina positioner i teverutan blivit förebilder, skriver Sara Mohammad. Och vad de kommunicerar på prime time kan "hälpa till att legitimera hur religiösa föräldrars tvingar sina döttrar att bära slöja? Eller förbjuder dem att skaka hand med män?"

Sharialagarna kränker, mördar och stenar kvinnor varje dag, skriver Sara. Hon och Riksföreningen GAPF ser islam och politisk islam som en av de mekanismer som ligger bakom hedersrelaterat förtryck och diskriminering av kvinnor. Sara Mohammad är ordförande för riksföreningen Glöm aldrig Pela och Fadime, GAPF.

Debatten kring SVT:s satsning Halal-tv blossade upp när Carl Hamilton hamnade i konflikt med de tre programledarna. Över en handskakning som inte blev av. Samt att det framkomimit att en av tjejerna - Cherin Awad - stödde stening av kvinnor när hon var 18 hjälpte kanske inte.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela