Lördag 20 Aug
Stockholm

Debatten om Halal-tv fortsätter

Dilsa Demirbag-Sten: Joakim Sandberg tror att islam är en etnicitet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den infekterade debatten kring SVT:s Halal-tv fortsätter. Författaren och debattören Dilsa Demirbag-Sten går i dag ut med en debattartikel i Aftonbladet där hon hävdar att SVT särbehandlar programledarna för Halal-tv.

"Att låta olika religiösa grupper komma till tals och medverka är inte detsamma som att låta dem leda och journalistiskt undersöka verkligheten utifrån en religiös inramning. Livets ord skulle aldrig få åtta avsnitt till att utrycka sin kristna bild av Sverige och svenskheten har ansvarig utgivare Joakim Sandberg påpekat. I konsekvensens namn: varför inte?" Skriver Demirbag-Sten i Aftonbladet.

Nyheter24 ringde upp Demirbag-Sten för en kommentar.

Varför tror du SVT låter djupt troende muslimer komma till tals på ett sätt som de inte skulle göra med till exempel medlemmar från Livets Ord?

– Joakim Sandberg tror att islam är en etnicitet. SVT visar mycket lite hänsyn och okunskap om läget i framför allt länder med islamistiskt styre. Redaktionen har en stigmatiserande bild av muslimer och en bestämd uppfattning om vilket islam som ska granska Sverige och svenskheten.

– SVT smiter ifrån den publicistiska debatten. Det är beklagligt och förstärker bilden av att projektet inte är genomtänkt, fortsätter Demirbag-Sten.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Mecka expanderar

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.