Chesåklagare Agnetha Hilding Qvarnström presenterade nya bilder under rättegångens sista dag. Den svårt sjuke 32-årige terrormisstänkte mannen ses semestra, och ser till synes frisk ut.
1 av 6
Chesåklagare Agnetha Hilding Qvarnström presenterade nya bilder under rättegångens sista dag. Den svårt sjuke 32-årige terrormisstänkte mannen ses semestra, och ser till synes frisk ut. - Foto: TT / POLISEN
En av bilderna från Malaysia.
2 av 6
En av bilderna från Malaysia. - Foto: Polisen
Bild från Malaysia.
3 av 6
Bild från Malaysia. - Foto: Polisen
Malaysia.
4 av 6
Malaysia. - Foto: Polisen
Här är den terrormisstänkte som enligt chefsåklagaren kan ha fejkat sin hjärnskada.
5 av 6
Här är den terrormisstänkte som enligt chefsåklagaren kan ha fejkat sin hjärnskada. - Foto: Polisen
Terrormisstänkte 32-åringens advokat Lars Salkola är upprörd.
6 av 6
Terrormisstänkte 32-åringens advokat Lars Salkola är upprörd. - Foto: TT BILD

Här är bilderna som visar misstänkte terroristen på semester

Under den omtalade terroristrättegångens sista dag presenterade chefsåklagare Agnetha Hilding Qvarnström bilder på den rullstolsburne mannen när han semestrar. Hon menar att han kan ha fejkat hur illa däran han är.


På den sista dagen av den omtalade terroristrättegången presenterade åklagare Agnetha Hilding Qvarnström helt plötsligt beslagtagna bilder från den 32-årige misstänkte terroristens semester med familjen i Malaysia. Bara veckor före han greps i juli.

Bilderna visar en man som badar i pool och äter pizza med familjen. Inte som han varit under rättegången då han suttit i rullstol och inte kunnat svara på några frågor alls på grund av svåra hjärnskador till följd av en skottskada.

Hälsotillståndet för den 32-årige mannen har varit en het potatis sedan han greps misstänkt för terroristbrott i Syrien. Hans hustru har uppgett att han är berättigad till 22 timmars assistans. Hilding Qvarnström är dock mycket skeptisk och menar att intyget är gammalt.

– Jag vill ge en mer nyanserad bild av hälsotillståndet, sa Agnetha Hilding Qvarnström till rätten och lämnade samtidigt in ett nytt läkarintyg.

Den terrormisstänkte mannens advokat Lars Salkola är chockad över åklagarens grepp med bilderna. Han menar att hon ifrågasätter läkarnas riktighet.

– Mig veterligen är hon ingen läkare. Vi har ett flertal läkare som gett intyg och alla bekräftar hans allvarliga sjukdomssituation, säger Lars Salkola enligt Expressen.

Fredagen den 11 december meddelas dom i terroristmålet. En unik dom då det är första gången krigsresenärer ställs inför rätta i Sverige.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.