Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är polisens viktiga uppmaning som kan rädda barn som far illa

- 14/12/2015, 13:51
Polisen har en viktig uppmaning.
1 av 3

Polisen har en viktig uppmaning.

Faksimil Facebook Polisen

Polisen Lisa skriver om en julafton för några år sedan.
2 av 3

Polisen Lisa skriver om en julafton för några år sedan.

Faksimil Facebook

Vi måste agera om vi misstänker att någon far illa, skriver hon.
3 av 3

Vi måste agera om vi misstänker att någon far illa, skriver hon.

TT Bild

Visst, ett hem kan se mysigt ut på utifrån så här i juletider. Men innanför väggarna kan det vara vara allt annat än trevligt.

Det är jul. Och vid högtider brukar våld i nära relationer öka.

Polisen Lisa berättar i ett Facebookinlägg om hur hon och hennes kollegor fick rycka ut en julafton för några år sedan. När de kom fram märkte hon hur det lyste fint i fönstren av ljusstakar och julstjärnor.

– Familjen hade ätit julmiddag och till en början hade allt varit mysigt och lugnt, men allt eftersom kvällen gick hade ett par blivit fulla och börjat bråka. De hade knuffats och slagits och det låg saker överallt. När vi kom in var stämningen tung.

Där i kaoset satt en rädd sexårig flicka som Lisa började prata med. Och det kom fram att flickan tyckte det var jobbigt att hennes mamma och pappa drack ibland och att de då blev osams.

Så visst, ibland tänker Lisa att det ser mysigt ut när det är mörkt och lyser från fönstren. Och kanske är det också det.

– Men det finns också många familjer där barn mår dåligt av våld i hemmet. Som grannar och anhöriga måste vi våga larma om vi misstänker att någon far illa, skriber hon och fortsätter:

– Ta hand om våra minsta.

Här är hela inlägget: