Polisen har en viktig uppmaning.
1 av 2
Polisen har en viktig uppmaning. - Foto: Faksimil Facebook Polisen
Vi måste agera om vi misstänker att någon far illa, skriver hon.
2 av 2
Vi måste agera om vi misstänker att någon far illa, skriver hon. - Foto: TT Bild

Här är polisens viktiga uppmaning som kan rädda barn som far illa

Visst, ett hem kan se mysigt ut på utifrån så här i juletider. Men innanför väggarna kan det vara vara allt annat än trevligt.


Det är jul. Och vid högtider brukar våld i nära relationer öka.

Polisen Lisa berättar i ett Facebookinlägg om hur hon och hennes kollegor fick rycka ut en julafton för några år sedan. När de kom fram märkte hon hur det lyste fint i fönstren av ljusstakar och julstjärnor.

– Familjen hade ätit julmiddag och till en början hade allt varit mysigt och lugnt, men allt eftersom kvällen gick hade ett par blivit fulla och börjat bråka. De hade knuffats och slagits och det låg saker överallt. När vi kom in var stämningen tung.

Där i kaoset satt en rädd sexårig flicka som Lisa började prata med. Och det kom fram att flickan tyckte det var jobbigt att hennes mamma och pappa drack ibland och att de då blev osams.

Så visst, ibland tänker Lisa att det ser mysigt ut när det är mörkt och lyser från fönstren. Och kanske är det också det.

– Men det finns också många familjer där barn mår dåligt av våld i hemmet. Som grannar och anhöriga måste vi våga larma om vi misstänker att någon far illa, skriber hon och fortsätter:

– Ta hand om våra minsta.

Här är hela inlägget:



/
/
/
/
/
Jul
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.