Tvingade sonen äta sopor under dödshot

- 20/12/2008, 15:53 -

Pojken misshandlades med skärp och tvingades äta äggskal och gammal mat.

En 41-årig man och hans sambo döms till fängelse för att ha misshandlat mannens son med sparkar, slag och tillhyggen. Under dödshot tvingades sonen äta sopor och gammal havregrynsgröt i hemmet i Norduppland.

Pappan, som haft ensam vårdnad, tvingade vid ett tillfälle pojken att äta upp mat som slängts i en soppåse, även äggskal, gamla kex och pappersbitar, skriver Arbetarbladet.

Sambon har bland annat nypt och slagit pojken, kallat honom idiot och vid ett tillfälle sparkat honom i bröstet. En gång när pojken bråkat med sambon tvingade pappan honom att gå till fritids klockan fyra på morgonen och stå ute i vinterkylan tills de öppnade vid sextiden.

41-åringen och sambon nekar till brott, men åtalet styrks av pojkens trovärdiga berättelse och vittnesmål. Pojken utsattes för misshandel och kränkningar mellan 2005 och 2008.

Pappan döms till ett år och tre månaders fängelse och sambon till ett års fängelse för grov fridskränkning. Pappan ska dessutom betala skadestånd på 60 000 kronor till sonen.

Skrivet av: