Polisen trotsade order.
1 av 2
Polisen trotsade order. - Foto: TT BILD
Och får nu löneavdrag.
2 av 2
Och får nu löneavdrag. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Polis vägrade att följa order – får löneavdrag

Polisen ville inte jobba övertid.


En polisman i Kronobergs län ville inte jobba övertid och struntade i att följa inre befäls order om att ta en lastbilsförare till förhör om misstänkt varusmuggling av alkohol.

Nu har polisens personalansvarsnämnd beslutat att ge polismannen fem dagars löneavdrag på 25 procent, rapporterar SVT Småland.

Lastbilen som stoppades var överlastad och innehöll en stor mängd alkohol. I stället för att beslagta lasten och ta in föraren till förhör utfärdade polismannen endast böter för överlast.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.

AI kliver in i Instagram och Facebook

1 timme sedan
Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

1 timme sedan
Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.