- Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Droger såldes i svensk sjukhusentré

Polis och väktare har vi flera tillfällen fått ingripa mot narkotikapåverkade personer runt Östra sjukhuset i Göteborg. Enligt uppgifter till sjukhusledningen har även knarkförsäljning skett i sjukhusets huvudentré.


– Det är naturligtvis fullständigt oacceptabelt. Det har också förekommit bråk och varit allmänt stökigt. Något som lett till oro och obehag hos vår personal, säger Peter Alverman, säkerhetschef för Sahlgrenska universitetssjukhuset, där också Östra ingår, till TT.

Problemen började redan ni höstas men eskalerade i början av året. Ordningsvakter sattes in under dagtid som en trygghetsskapande åtgärd och polis har haft personal på plats vid ett antal tillfällen.

Lugnare med vakter

– Vi gör varje vecka en lägesbild över vårt område och prioriterar resurserna därefter. Vi är medvetna om den problematik som finns runt Östra och har bland annat tagit in påverkade personer därifrån för kroppsbesiktning, säger Fredrik Lennartsson, vid polisen i Göteborg nordost.

Sedan ordningsvakter och polis mer frekvent funnits på plats har problemen minskat.

– De senaste veckorna har varit betydligt lugnare. Men vi har beslutat att ha kvar vaktpersonal både för att personal och besökare ska känna sig trygga och för att visa att vi inte släpper kontrollen, säger Peter Alverman.

Vakter dygnet runt

Enligt gp.se har Sahlgrenska tidigare använt vaktpersonal vid olika delar av sjukhusets avdelningar. Peter Alverman hoppas att sjukhuset snart ska anamma en ny standard med vakter dygnet runt.

– Hotsituationen och oron har ökat under de senaste åren. Frågan om ökad vaktbemanning behandlas just nu av sjukhusledningen, säger Peter Alverman.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!