Schürrers otyglade beteende i rätten

Livstidsdömda Christine Schürrer vägrade svara på åklagarens frågor och tog upp egna bevis.


Christine Schürrer tog kommando i rätten på fredagen i hovrättsförhandlingarna om barnamorden i Arboga. Först vägrade hon svara på åklagarens frågor och började plötsligt läsa upp ett mejl som de mördade barnens styvfar skickat till henne 2006.

Åklagare Johan Fahlander började dagens rättegångsförhandling i Arbogamålet med att be den tyska Christine Schürrer berätta om sin semesterresa till Grekland sommaren 2007. Hon förklarade att hon inte tänkte svara på detta utan sa att hon ville berätta fritt det hon har att säga.

Schürrer började sedan att läsa upp anteckningar på engelska ur sin dagbok, men möttes av protester från åklagaren som hävdade att anteckningarna inte ingår i förundersökningen.

Rätten beslöt att man ska kopiera innehållet så att alla parter får ta del av det.

Anteckningarna är utdrag ur mejl som de mördade barnens styvpappa skickade till tyskan efter deras första kärleksmöte på Kreta i augusti 2006. I mejlet ska styvpappan ha skrivit att han saknade henne och att det "kändes tomt i sängen", rapporterar TT.

Diskussion uppstod mellan rätten och parterna om mejlet och rätten beslöt att ta en paus. Hovrättsrättegången hålls på fredagen och vissa andra dagar i Västmanlands tingsrätts lokaler i Västerås.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!