Karlmarbon Nobakht Ahad lyckades spela in när han blev utsatt för rasism.
1 av 3
Karlmarbon Nobakht Ahad lyckades spela in när han blev utsatt för rasism. - Foto: Faksimil Barometern / TT
"Gå för i helvete. Din jävla dåre. Åk hem din jävla arabjävel, åk hem till ditt jävla land. Jag tål inte sådana som dig. Jävla pack är du", hör man en man säga som enligt Nobakht Ahad är polis.
2 av 3
"Gå för i helvete. Din jävla dåre. Åk hem din jävla arabjävel, åk hem till ditt jävla land. Jag tål inte sådana som dig. Jävla pack är du", hör man en man säga som enligt Nobakht Ahad är polis. - Foto: Faksimil Barometern
Gärningarna ska enligt åklagaren ha varit ägnade att kränka kvinnans sexuella integritet.
3 av 3
Gärningarna ska enligt åklagaren ha varit ägnade att kränka kvinnans sexuella integritet. - Foto: TT

Här skriker svenska polisen "åk hem din jävla arabjävel"

För en månad sedan fick han pris av brandkåren för att ha räddat ett asylboende från en brand. I går utsattes han av rasism – från svensk polis.


Det var vid lunchtid under tisdagen som Karlmarbon Nobakht Ahad befann sig vid asylboendet Amigo i Emmaboda. Flera poliser hade kallats till platsen eftersom det var bråkigt. Nobakht Ahad tillhör inte boendet, men försökte ta sig in. Då utbröt tumult.

– Jag var där med några journalister. Jag blev bjuden på kaffe. Jag förstår inte varför man inte vill ha mig där, säger han till Barometern.

Nobakht Ahad fördes från platsen av polis, enligt polislagens paragraf 13 som säger att polisen har rätt att forsla bort personer som stör den allmänna ordningen.

– De var hårdhänta, sparkade mig i sidan. En tog ett hårt föremål och slog mig i huvudet. Blodet forsade. De kallade mig saker. Jag tänkte, det här kan inte vara svenska poliser, de kan inte behandla mig så, säger Nobakht Ahad till tidningen.

Vid ett tillfälle lyckades han sätta igång en ljudupptagning som fångade delar av vad som hände.

"Gå för i helvete. Din jävla dåre. Åk hem din jävla arabjävel, åk hem till ditt jävla land. Jag tål inte sådana som dig. Jävla pack är det", hör man en man säga som enligt Nobakht Ahad är polis.

Polisen lämnade av honom i skogen utanför Emmaboda, skriver Barometern.

Ljudinspelningen har sedan skickats till flera medier. Bland annat till P4 Kalmar.

– Den första åtgärden som görs nu är att vi upprättar en anmälan som sedan överlämnas till internutredningsverksamhet. Det kan finnas anledning att anta att någon form av hot har yppats och sedan att man förolämpar den här mannen, säger Per-Olof Seyseth är biträdande polisområdeschef i sydöstra Götaland, till radiokanalen.

Lyssna på ljudupptagningen här:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du utsatts för rasism?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.