Thorén business school i Malmö ställer inte treornas utspring.
1 av 3
Thorén business school i Malmö ställer inte treornas utspring. - Foto: TT
Mejl till eleverna som Nyheter24 fått ta del av.
2 av 3
Mejl till eleverna som Nyheter24 fått ta del av. - Foto: Privat
När studenten äntligen är här får eleverna på Thorén business school inget utspring.
3 av 3
När studenten äntligen är här får eleverna på Thorén business school inget utspring. - Foto: TT

Bombhot mot gymnasieskola – studenternas utspring ställs in

Två konkreta hot mot skolan i Malmö har kommit in. Då beslutade lärarna och rektorn att ställa in morgondagens utspring för eleverna.


Studenten är ett av livets bästa dagar för många. Viktigaste av allt under dagen kanske är själva utspringet, ögonblicket då du lämnar skolan för sista gången.

Eleverna som tar studenten vid Thorén Business school skulle springa morgon får inte uppleva något utspring.

Lärare, rektor och informationsansvarig har tagit beslutet att ställa in treornas utspring. Enligt informationschefen Niklas Westman är anledningen två konkret hot mot skolan.

– Man måste ta beslut utifrån det man har på fötterna och det fanns ingen tid att spela på. Det är så fruktansvärt jävla tråkigt, säger Westman till Nyheter24, och uppger att hoten handlat om bomb eller dynamit eller liknande.

– Möjligheten som försvinner är utspringsdelen på morgonen, annars har vi försökt göra det så bra som möjligt. Vi står för kostnader för treorna och flakdelen blir som vanligt.


Polisen bekräftar att det kommit in ett hot, men menar att de inte har avrått skolan från att låta eleverna springa ut som vanligt.

– Det handlar om ett ärende som är rubricerat som olaga hot, men vi har inte beslutat att ställa in något utspring eller avråda skolan från det, säger Jimmy Modin, på polisens ledningscentral i Malmö.


Eleverna fick informationen under torsdagskvällen, kvällen innan studenten.

Nyheter24 har pratat med Joel som tar studenten i morgon. Han säger att många är besvikna på att skolan stället in utspringet.

– Om polisen inte har valt att stänga ner verkar det inte vara speciellt seriöst, säger han.

– Alla är bestämda att vi fortfarande vill springa ut.

Hot
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Säpo vill anonymisera beslut

Misstänkt grovt brott i Södertälje

1 timme sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

3 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

3 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

3 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

3 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.