Tisdag 19 Okt
Stockholm

Solresor efter påstådda misshandeln: Vi ska se till att Elin får komma hem

Enligt Elin blev hon misshandlad av sin pojkvän under resan till Antalya i Turkiet. Nu ska resebolaget Solresor se till att hon får komma hem trots att hennes pass enligt henne har blivit stulet.
1 av 8
Enligt Elin blev hon misshandlad av sin pojkvän under resan till Antalya i Turkiet. Nu ska resebolaget Solresor se till att hon får komma hem trots att hennes pass enligt henne har blivit stulet. Foto: Pressbild / privat
Helt oprovocerat började Elins pojkvän enligt henne själv misshandla henne brutalt när hon låg i sängen och sov under måndagsmorgonen.
2 av 8
Helt oprovocerat började Elins pojkvän enligt henne själv misshandla henne brutalt när hon låg i sängen och sov under måndagsmorgonen. Foto: privat
Det sprutade blod ur både näsan och den spruckna läppen.
3 av 8
Det sprutade blod ur både näsan och den spruckna läppen. Foto: privat
Hennes kropp är helt blåslagen.
4 av 8
Hennes kropp är helt blåslagen. Foto: privat
Hotellsängen fylld med blodfläckar efter den påstådda misshandeln.
5 av 8
Hotellsängen fylld med blodfläckar efter den påstådda misshandeln. Foto: privat
Hon har även en lös framtand efter misshandeln, men värst av allt är att hennes pojkvän enligt henne även tog hennes pass och pengar när han försvann från hotellet.
6 av 8
Hon har även en lös framtand efter misshandeln, men värst av allt är att hennes pojkvän enligt henne även tog hennes pass och pengar när han försvann från hotellet. Foto: privat
Elins pojkvän kommenterar själv händelsen på sin Facebooksida.
7 av 8
Elins pojkvän kommenterar själv händelsen på sin Facebooksida. Foto: Faksimil Facebook
Elin reste med Solresor till Antalya i Turkiet. Representanter från resebolaget har nu hjälpt henne att uppsöka läkare och se till så att hon kan få komma hem till sin familj igen.
8 av 8
Elin reste med Solresor till Antalya i Turkiet. Representanter från resebolaget har nu hjälpt henne att uppsöka läkare och se till så att hon kan få komma hem till sin familj igen. Foto: Pressbild Solresor

Enligt researrangören var Elin i dåligt skick när hon uppsökte läkare. Nu får hon hjälp att ta sig hem efter den påstådda misshandeln.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyheter24 har under dagen berättat i en väldigt uppmärksammad artikel om 19-åriga Elin från en stad i Mellansverige. Enligt henne blev hon under gårdagen grovt misshandlad av sin pojkvän under deras semester i Antalya, Turkiet.

Enligt Elin ska han även ha stulit hennes pengar och pass, vilket har försvårat det avsevärt för henne att uppsöka läkarvård och polis, samt att ta sig hem till sin familj igen.

Nyheter24 har tidigare varit i kontakt med konsulatet i Ankara som har sagt att de vill hjälpa Elin med sitt försvunna pass. Under dagen har Nyheter24 även ringt upp Christian Nissen, Managing Director på researrangören Solresor, som Elin anlitade för semesterresan.

– Vår personal har följt med henne till konsulatet och till läkare. Hon var i dåligt skick och hade många blåmärken, men tack och lov inga frakturer. Därför gjordes bedömningen att hon kunde åka tillbaka till hotellet igen i stället för att stanna kvar på sjukhuset, säger Christian Nissen till Nyheter24.


Det har även bestämts att Elin ska ta sig till Istanbul för att hämta ut ett nytt pass. Hennes försäkringsbolag kommer hjälpa henne att se till att hon får resa hem därifrån.

Christian Nissen säger att han har fått bekräftat att personalen på hotellet där paret bodde har skött ärendet väl och att pojkvännen har fått byta hotell.

– Vi har inte riktigt fått någon klarhet i vad som faktiskt hände med hennes pass, om det är stulet eller har blivit förstört. Men vi vet att pojkvännens mor har köpt en flygbiljett och att han åker hem i morgon. Till dess har han förflyttats till ett annat hotell, säger Christian Nissen avslutningsvis.

Hennes 20-åriga pojkvän är enligt bekräftade uppgifter från tingsrätten dömd sedan tidigare för vållande till kroppsskada på Elin.

Nyheter24 har erbjudit pojkvännen att berätta sin version av vad som har hänt. Han har valt att avböja den möjligheten.

Fotnot: Elin är ett fingerat namn. Om du själv eller någon i din närhet är drabbad av våld i en nära relation rekommenderar vi att du kontaktar Kvinnofridslinjen.

Här kan du läsa Elins version av det som inträffade under gårdagen. Vi har även berättat om hur turister i fredags blev brutalt misshandlade på ett hotell i Magaluf, av hotellets egna vakter.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela