Torsdag 9 Dec
Stockholm

Man frias för våldtäkt mot barn – sov när han gjorde flickan gravid

En man i 50-årsåldern dömdes till 2,5 års fängelse för våldtäkt mot barn. Nu frias han.
1 av 3
En man i 50-årsåldern dömdes till 2,5 års fängelse för våldtäkt mot barn. Nu frias han. Foto: Montage/TT
Mannen ska ha gjort flickan gravid i sömnen, och uppger sig vara omedveten om att de över huvud taget har haft sex.
2 av 3
Mannen ska ha gjort flickan gravid i sömnen, och uppger sig vara omedveten om att de över huvud taget har haft sex. Foto: Jessica Gow/Scanpix
Svea hovrätt har friat mannen eftersom de ansåg att det inte fanns tillräckligt med bevis för att övergrepp har begåtts.
3 av 3
Svea hovrätt har friat mannen eftersom de ansåg att det inte fanns tillräckligt med bevis för att övergrepp har begåtts. Foto: TT

En man i 50 årsåldern gjorde en tonåring gravid i sömnen – men frias nu i Svea hovrätt på grund av brist på bevis.

Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En man i 50-årsåldern som är hemmahörande i Stockholmsområdet greps tidigare i år, misstänkt för våldtäkt mot barn. Misstankarna väcktes när en tonårsflicka boendes hos mannen hade blivit gravid.

Mannen dömdes till fängelse för våldtäkt mot barn, men frias nu i Svea hovrätt, skriver Expressen.

När tonårsflickan blev gravid gjordes ett DNA-test som bevisade att mannen var pappan till barnet. Men enligt mannen har samlaget aldrig ägt rum.

Den gravida tonåringen har uppgett i förhör att mannen sov bredvid sin fru under hela samlaget. Något hon ska ha gjort för att förhoppningsvis väcka frun, så att hon skulle lämna mannen.

Åklagaren har en teori om att mannen och flickan har haft en sexuell relation sedan hösten 2015. Något som kan styrkas med text- och bildmeddelanden som målsäganden ska ha skickat till mannen.

– När han fick en av de här bilderna som han medger att han fått av den här flickan, så har han blivit förbannad och sagt till henne att hon inte får skicka det, säger mannens advokat Jimmy Schiöld till Expressen.

Frias från sin dom

I tingsrätten bedömdes flickans och mannens uppgifter som efterhandskonstruktion, och man valde att gå på åklagarens linje. Mannen dömdes till två år och sex månaders fängelse för våldtäkt mot barn, men därefter togs fallet upp av Svea Hovrätt.

Svea hovrätt bedömer däremot att åklagaren inte har bevisat att mannens och flickans berättelser är osanna, och därför frias mannen.

– Han är givetvis mycket lättad över att han frias i hovrätten. Han har bedyrat sin oskuld för mig sedan dag ett, säger Schiöld.

Ingen anmälan har gjorts mot flickan eftersom hon inte är straffmyndig, skriver Expressen.

Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela