Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dom i Arbogafallet på tisdag

- 08/10/2008, 10:41 -

Christine Schürrer är frisk nog för att få fängelse. Dom meddelas tisdag. (TT)

Sista rättegångsdagen i Västmanlands tingsrätt mot den 32-åriga Christine Schürrer, som är misstänkt för dubbelmordet på två små barn i Arboga inleddes med att lagman Per Kjellsson gick igenom den rättspsykiatriska undersökningen av den misstänkta kvinnan, som slår fast att hon var frisk nog för fängelse när brotten begicks. Domen kommer att meddelas tisdagen den 14 oktober klockan 11.

Schürrers advokat Per-Ingvar Ekblad meddelar att han inte tänker plädera i skuldfrågan, men säger att han och hans klient är överens om att vad det än blir för tidsbestämt straff så finns det en dag i morgon.

- Vi ser framåt och inte bakåt, säger Ekblad.

Sedan förklarar Kjellsson att rättegången är avslutad.

Den rättspsykiatriska undersökningen av kvinnan kom fram till att hon inte var allvarligt psykiskt störd, vilket innebär att hon kan dömas till livstids fängelse. Undersökningen tog bara drygt två veckor, vilket är hälften så lång tid som normalt. Det beror på att hon inte har velat samarbeta med undersökningsteamet på den rättspsykiatriska kliniken i Huddinge.

Josef Zila, docent i straffrätt, tror på lagens hårdaste straff.

- Jag skulle tro att hon döms till fängelse på livstid. Det är svårt att tänka sig ett svårare fall än mord på två små barn och mordförsök på deras mamma, säger han.

Att hon skulle frias i det här läget bedömer han som uteslutet.

Han anser det sannolikt att kvinnan, om hon blir slutgiltigt dömd, kommer att överföras till Tyskland för att avtjäna sitt straff.

Aaron Israelson/TT

Skrivet av: