Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Militär söker dejt på Blocket – får inte väga över 100 kilo

- 12/10/2016, 21:42 -
1 av 2

Så här svarar militären själv, under en länk till artikeln.
2 av 2

Så här svarar militären själv, under en länk till artikeln.

Faksimil / Facebook

En 29-årig militär från Halmstad sökte en dejt till balen på Blocket, och han hade några väldigt tydliga krav.

En 29-militär från Halmstad, ville gärna gå på garnisonens bal, men det fanns ett litet problem: han hade ingen att gå med, skriver P4 Halland.

Hans lösning på det jobbiga problemet var att lägga ut en annons på Blocket där han sökte en dejt. I annonsen skriver han bland annat att personen ska vara av "(från födseln) kvinnligt kön".

Han kräver också att personen ska bo "inom området RINGHALLS KÄRNKRAFTVERK - GE-KÅS- MAXI TIDAHOLM" eller att personen själv betalar transport till och från balen.

Men det som gjort att hans annons snabbt fått spridning är mannens krav på hur personen som får följa med på balen ska se ut.

"Du får ej överstiga min egen vikt (100 kilo) av praktiska skäl" och han skriver också att "kroppskontakt kan förekomma" under kvällen.

Faksimil Blocket

I en intervju med P4 Halland förklarar militären varför han specificerat dejtens vikt så här:

– Det är kopplat till det som står sen, att kroppskontakt kan förekomma, och det är egentligen min förhoppning.

Han anser även att det kan vara ekonomiskt påfrestande att "utfodra en tyngre person", vilket han säger sig inte ha råd med, och därför inte vill "framstå som fattig".

Reaktionerna till artikeln har varit starka, och på P4 Hallands Facebook-sida ber han om ursäkt för annonsen i ett svar på en kommentar.

Bildkälla: Faksimil Facebook

Diskussionen fortsatte sedan i P4 Hallands kommentarsfält.

I flera grupper på Facebook tar många illa vid sig av både hans svar och själva annonsen. Många tycker att annonsen är osmaklig, fettfobisk, transfobisk och kränkande.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Ryan som utsattes för en fejkad annons och det gjorde att han var rädd för att hans flickvän skulle lämna honom.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Är annonsen kränkande?