Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lukas tappade telefonen – åtta månader senare dök den oväntat upp

- 22/10/2016, 15:59 -
Lukas förlorade telefonen efter en utekväll.
1 av 4

Lukas förlorade telefonen efter en utekväll.

Privat

Men den kom tillbaka.
2 av 4

Men den kom tillbaka.

Privat

Åtta månader senare.
3 av 4

Åtta månader senare.

Privat

Lukas Timbäck, 23.
4 av 4

Lukas Timbäck, 23.

Lukas

Lukas vaknade upp efter en utekväll och insåg att telefonen var borta. Åtta månader senare kom ett oväntat paket på posten.

Lukas Timbäck, 23, förlorade sin telefon för ungefär åtta månader sedan. Han och två polare hade varit ute och ätit middag innan det var dags för Backyard Babies-konserten på Ritz.

Kvällen avslutades på nattklubben Stora Örebro. Lukas somnade sedan på soffan efter en hård utekväll.

– Jag vaknade och märkte att min telefon var borta. Jag började ringa runt till alla uteställen, taxibolag och liknande. Sedan gjorde jag en stöldanmälan och senare den veckan köpte jag en ny telefon, säger Lukas till Nyheter24.

Telefonen kom tillbaka

Men förra veckan, åtta månader senare, kom mobilen tillbaka. Telefonen kom nämligen i ett paket från polisen i tyska Rostock.

– Min pappa fick en avi eftersom vi har samma namn. Han ringde mig och berättade att det hade kommit ett paket. Eftersom ingen av oss hade beställt något så sa jag åt honom att öppna det. Och i paketet låg min telefon som jag inte hade sett på åtta månader.

Bildkälla: Privat

Telefonen var hel och det enda som saknades var skalet och enligt polisen i Tyskland ska Lukas ha haft en riktig tur som fick tillbaka den.

– Normalt är det ingen kontroll mellan Schengenländerna, men vi gör då och då rutinkontroller i hamnen i Rostock. Ibland hittar vi stöldgods i en bil, och det gjorde vi den här gången. Även andra saker än den här mobiltelefonen, säger presstalespersonen Frank Schmoll på polisen i Rostock till Expressen.

Bildkälla: Privat

Efter händelsen skrev Lukas om det på Facebook och nu har det hela fått mycket uppmärksamhet.

– Men det är kul, jag och min polare har diskuterat det mycket och visst att det var sjukt att jag fick tillbaka min telefon. Men det är ännu sjukare att det har blivit så stort, säger Lukas och skrattar.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har du förlorat din telefon någon gång?