Onsdag 1 Dec
Stockholm

​Josefine drogades och misshandlades på fest – nu vill hon varna andra

18-åriga Josefine drogades på en fest.
1 av 4
18-åriga Josefine drogades på en fest. Foto: Privat
Hon blev medvetslös men ingen ville ringa ambulans.
2 av 4
Hon blev medvetslös men ingen ville ringa ambulans. Foto: Privat
En person slog och hällde dricka på Josefine när hon var medvetslös.
3 av 4
En person slog och hällde dricka på Josefine när hon var medvetslös. Foto: Privat
Hon vårdas fortfarande på sjukhus.
4 av 4
Hon vårdas fortfarande på sjukhus. Foto: Privat

När Josefine gick på hemmafest blev hon drogad och misshandlad. Nu vill hon varna andra.

Kommentera (26)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Festen som skulle bli toppen på en rolig kväll med sina vänner blev den värsta dagen i 18-åriga Josefines liv.

– Jag mår fruktansvärt och finner inga ord. Någon har tagit sig rätten att faktiskt förstöra mitt liv, berättar Josefine för Nyheter24.

Det var en lördagskväll i oktober som Josefine gick på en hemmafest i Helsingborg och hade väldigt roligt med sina vänner, som en bör ha när en är 18 år.

Men kvällen tog en tvärvändning när Josefine plötsligt kände hur kroppen började domna av. Hon fick hjälp in på toaletten för att försöka spy, men ingenting kom upp. Det flimrade framför Josefines ögon.

Josefine beskriver för Nyheter24 hur människor på festen stod runt henne, och övertalade varandra om att inte ringa polisen – för att de inte ville förstöra festen.

– Jag trodde att detta var min sista stund. Att det var så här mitt liv skulle avslutas, berättar hon.

Under tiden som Josefine låg försvarslös på toaletten utan förmåga att varken tala eller röra sig började en kille slå henne, hälla sin dricka över henne och leka skrattande med hennes kropp genom att hålla upp och släppa hennes huvud och armar. Därefter våldtog han henne.

Enligt en vän var dörren till toaletten vid tillfället stängd, eventuellt låst, och därför kunde ingen hjälpa henne. Till slut bestämde sig två personer på festen för att larma ambulans.

Händelsen utreds som misshandel och våldtäkt

Fastän det har gått flera veckor sedan händelsen lider Josefine av stora minnesluckor från kvällen. Läkare misstänker att hon har drogats med GHB och polisen utreder nu händelsen som misshandel och misstänkt våldtäkt.

Josefine vårdas fortfarande på sjukhus. Bildkälla: Privat

– Det är en okänd gärningsman som misstänks för våldtäkt genom att ha hållit ner henne med våld och därifrån genomfört samlag med tvång, berättar Marie Dahlman, förundersökningsledare vid Helsingborgspolisen, för Nyheter24.

Mår fortfarande dåligt

När Josefine kom till sjukhuset misstänktes hon till en början ha druckit sig själv redlös. Men efter att ha upptäckt att hennes promillehalt var 0,3 – vilket anses lågt – började man peka misstankar mot att Josefine har drogats någon gång under kvällen.

Hon lades in på intensiven på bevakning där hon blev kvar i fyra dagar.

Men för en vecka sedan drabbades Josefine av kramper och blev medvetslös, och fick läggas in igen.

Enligt Josefine misstänker läkarna att hon har fått skador på hjärnan som har utlöst epilepsi. Hon har även diagnosticerats med posttraumatiskt stressyndrom.

Vill varna andra

Josefine blev under kvällen bjuden på drinkar av flera killar, och det är på detta sätt hon nu misstänks ha blivit drogad. Hon vill nu varna andra.

– Jag är bara en 18-årig tjej som gick på fest för att ha kul, men man kan tyvärr inte lita på någon i dagens samhälle. Jag ber verkligen alla tjejer och killar att ALDRIG dricka ur ett glas du ställt ifrån dig, har du kollat åt ett annat håll så häll ut drickan och ber någon dig att smaka på en drink så gör inte det, säger hon.

– Jag önskar verkligen inte ens min värsta fiende ska behöva uppleva detta helvete.

18-åriga Stina har tidigare berättat om när hon blev drogad på krogen – något som även hände bloggerskan Dessie.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Kommentera (26)
Kopiera länk
Dela