Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

9-åring i Uppsala vägrade slöja – då blev hon slagen

- 11/12/2016, 22:22
Flickan blev slagen om hon vägrade ha på sig slöja.
1 av 3

Flickan blev slagen om hon vägrade ha på sig slöja.

TT

Mamman dömdes till villkorlig dom.
2 av 3

Mamman dömdes till villkorlig dom.

TT

Flickan vill inte flytta hem till sin familj igen.
3 av 3

Flickan vill inte flytta hem till sin familj igen.

TT

Flickan omhändertogs efter att ha berättade att hennes mamma slog henne om hon vägrade använda slöja. Nu vill mamman ha tillbaka dottern.

I september berättade den nioåriga flickan för sin lärare vid en skola i Uppsala att hennes mamma flera gånger misshandlat henne hemma. Flickan bor nu i fosterhem, men mamman vill ha hem dottern, skriver Uppsala Nya Tidning.

Enligt flickan ska hon bland annat ha fått motta slag med tillhyggen från mamman, och även fått sitt huvud dunkat mot väggen. Anledningen var enligt flickan att hon inte ville ha på sig sin slöja.

Flickan säger också att hennes pappa var delaktig i misshandeln eftersom han uppmuntrade mamman att slå dottern hårt.

När flickan berättat för sin lärare agerade myndigheterna och flickan omhändertogs med en gång och bor nu på ett jourhem.

Under läkarundersökningen syntes det att flickan hade ärr på kroppen som kunde ha orsakats av yttre våld.

Enligt en lärare på skolan så brukade flickan ofta komma till skolan med slöja på sig, för att sedan ta av den under skoldagen och sätta den på sig innan hon gick hem. Hon verkade också rädd för att bli upptäckt utan plagget.

Flickan har nu slutat bära slöja och även sagt till polisen att hon inte vill använda plagget mer.

Mamman dömdes i november till villkorlig dom för misshandel av dottern. Efter att hon släpptes ur häktet har hon överklagat Socialtjänstens omhändertagande och kräver att dottern ska komma hem.

Enligt utredarna verkar det inte som att föräldrarna kan sätta sig in i dotterns situation.

Flickan själv vill inte lämna jourfamiljen, skriver Uppsala Nya Tidning.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Tyskland nu vill införa ett burkaförbud och Malak som gick utan slöja i Saudiarabien och då ville folk att hon skulle avrättas.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.