Torsdag 16 Sep
Stockholm

Gräsbrandskaos i vårvädret

Nu sprider sig bränderna i södra Sverige.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När solen kommer fram och snön smälter bort drar många svenskar en djup suck av lättnad - kanske allt för djup. I vårens spår kommer nämligen gräsbränder, och nu härjar elden i södra Sverige.

Vid 12-tiden i torsdags larmades SOS-alarm om en gräsbrand i närheten av ett stugområde i Kinna. Branden släcktes snabbt efter att brandkåren kommit till platsen, men under förloppet skadades en person, och det är ännu oklart hur omfattande mannens skador är, enligt Göteborgs-Posten.

En snabbt spridande brand härjade även i Gremla, mitt bland husen i ett villaområde, men efter en stor insats med brandbilar från Växjö, Alvesta och Moheda fick man branden under kontroll.

Omfattande bränder har också spridit sig i Vitteryd utanför Moheda, och även i Finnanäs utanför Lönashult där en skog hotades av branden, men efter att brandkår kommit till platsen lyckades elden stoppas, enligt Smålandsposten.

SMHI varnar du för att stora områden i södra Sverige kommer fortsätta att drabbas av omfattande bränder då fjolårets gräs blivit torrt. Brandrisken finns kvar tills tillräckligt med nytt gräs har börjat växa för att kunna stoppa lågorna.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela