Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Uppgifter: Ryskt tv-team ville betala Rinkebyungdomar – för att börja slåss

- 06/03/2017, 14:49 -

TT

Det ryska tv-teamet ville att ungdomarna skulle slåss och var beredda att betala för det.

Ett team från en rysk tv-kanal ska nyligen ha besökt Stockholmsförorten Rinkeby. Där ska teamet ha försökt få ungdomarna att börja slåss genom att erbjuda dem pengar. Detta avslöjar danska Radio24syv.

Tv-teamet ska ha sagt att de kan tänka sig betala 400 kronor om ungdomarna bjöd på lite "action. Detta har två personer som är oberoende av varandra berättat för den danska tv-kanalen.

– Medan vi snackade med dem kom polisen fram till oss. Vi ville inte göra något av det där som de sa, men när polisen kom sa de ryska journalisterna att det var vi som hade sagt att vi kunde visa dem lite bråk för 400 kronor, säger Rinkebybon Mohammed till kanalen.

Mohammed säger att han inte vet vilken tv-kanal ryssarna kom ifrån. Men flera ryska medier ska ha rapporterat från svenska förorter på sistone, bland annat kanalen NTV.

NTV har gjort ett reportage där Mattias Karlsson, gruppledare för Sverigedemokraterna, medverkar. Reportaget vinklas som att migrationen har "gått alldeles för långt", att svenskar ser Donald Trump som en stor hjälte. Även polisen Peter Springare och den högerextrema organisationen Soldiers of Odin framställs som hjältar.

Polisen i västerorts-området har hört talas om det ryska tv-teamet, men kan inte bekräfta uppgifterna.

– Vi kan inte bekräfta att det faktiskt har hänt, säger Mats Eriksson, pressansvarig på Stockholmspolisen, till Aftonbladet.

Läs även om när ett tv-team attackerades mitt i Rinkeby.