Pengar.
Några av de bäst betalda yrkena.

Drömmer du om en fet lön? Här är Sveriges högst betalda yrken

Missnöjd med din lön? Är det dags att byta eller välja yrke? Här är de högst betalda jobben som du ska sikta på för att nå miljonen.


Är din stora dröm att tjäna mycket cash? Har du alltid undrat över vilket yrke du ska välja för att nå den drömmen? Här har du svaret.

1. Högt uppsatt chef inom finans, bank och försäkring

Som högt uppsatt chef inom finans, bank eller försäkring har du en medellön på 120 400 kronor i månaden. Det motsvarar en barnskötares lön i över fem månader.

2. Finansmäklare

Som finansmäklare tjänar du en medellön på 91 300 kronor i månaden. Det är lika mycket som 2 282,5 stycken latte á 40 kronor stycke.

3. Specialistläkare

Specialistläkare tjänar 75 000 i månaden i medellön. Med den lönen kan du köpa två Chanel 2.55-väskor (ca 30 000 kr) och ha pengar över.

4. Landstings-, kommun- och generaldirektör

Direktörerna inom landsting och kommun samt generaldirektörer har en medellön på 74 500 kronor i månaden. Det motsvarar nästan fyra månaders full lön för en marknadsundersökare.

5. Verkställande direktör

En verkställande direktör har 72 100 kronor i medellön i månaden. För den lönen kan du köpa 43 flaskor Cristal Brut á 1 650 kronor.


Bildkälla: Pixabay och TT

6. Forsknings- och utvecklingschef på hög nivå

Som högt uppsatt forsknings- och utvecklingschef tjänar man en medellön på 71 800 kronor i månaden. På den lönen kan man köpa 7 557 stycken 1 liters-mjölk.

7. Finans- och ekonomichefer på hög nivå

Som högt uppsatt finans- och ekonomichef tjänar du 66 700 kronor som medel i månaden. Det motsvarar 673 stycken t-shirts på H&M.

8. Lägre uppsatt chef inom finans, bank och försäkring

En lägre chef inom bank, finans och försäkring har en medellön på 66 700 kronor. Med denna inkomst kan du köpa 3 510 stycken tennisbollar.

9. Marknads- och försäljningschef

Som marknads eller försäljningschef har du en medellön på 66 500 kronor i månaden. Med den lönen kan du frossa i 6 650 stycken cheeseburgare på Donken.

10. Högt uppsatt driftchef inom anläggning, gruva och bygg

En högt uppsatt driftchef inom bygg, gruva eller anläggning har en medellön på 65 200 kronor i månaden. Det motsvarar fyra stycken av den senaste macbooken.

All statistik kommer från Statistiska Centralbyrån

Mer:

9 saker du ska göra nu för att bli miljonär innan 30

Därför ska du sova mer – om du vill ha högre lön

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du välja eller byta till något av de här jobben?
Tack för din röst!