Här är filmen som visar det sista spåret efter försvunne Patrik, 22

Tusentals har engagerat sig i sökandet efter försvunna Patrik, 22. Nyheter24 har övervakningsfilmen som visar det sista spåret efter Patrik.


Sex veckor har gått sedan Patrik Linfeldt, 22, skulle ta tåget hem till Malmö från Falun. Men han kom aldrig hem.

Patrik skulle byta tåg i Mjölby, men gick av misstag av i Hallsberg. Övervakningsfilmer från stationen som Nyheter24 har tagit del av visar Patrik gå på perrongen med sina väskor.

Väskorna hittades senare övergivna en bit ifrån Hallsbergs centralstation, nära ett skogsområde. De ska ha lämnats en bit ifrån varandra. Där slutar de sista säkra spåren efter Patrik.

Polisen har gjort två mobilpositioneringar som båda visar samma sak: Patriks mobiltelefon var påslagen under eftermiddagen. Sedan dess finns det ingen signal, vilket innebär att mobilen troligtvis är avstängd.

Patrik har heller inte använt sitt kontokort, och detta har heller inte påträffats. Det finns därmed inga säkra livstecken efter Patrik.

Bild: Polisen

Samtidigt kommer det in flera tips dagligen om var han kan befinna sig.

– Det fortsätter strömma in tips i hela Sverige, överallt. Det är tips ifrån folk som tror sig ha sett honom, en del har filmat vad de tror är honom, och en del har drömt om honom. Så en del har lite mer bäring och andra är inte fullt så seriösa, berättade Karin Eldblom, inspektör vid Örebropolisen, för Nyheter24 förra veckan.

Patriks föräldrar är oroliga för sin son och ägnar mycket tid åt att följa upp tips.

– Man slits mellan hopp och förtvivlan när det kommer något tips som visar sig inte stämma. Det är sådan press och stress så det är svårt att tänka på något annat, har Patriks pappa Jörgen Linfeldt tidigare berättat för Nyheter24.

Patrik ska ha varit deprimerad ett tag och troligtvis utvecklat en psykos. Han kan därför vara förvirrad och tro sig vara förföljd. 

Tusentals har engagerat sig i sökandet efter Patrik. Organisationer som Missing People och FIKK har sammanlagt gjort ett tiotal sökinsatser.

Om du ser Patrik är det viktigt att inte släppa honom med blicken och samtidigt ringa 112. Berätta att du har sett Patrik Andreas Linfeldt och uppge hans födelsedatum 950508.

Har du andra tips som kan hjälpa polisen att hitta Patrik? Ring 114 14. 

/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Polisen i Sölvesborg rapporterar om trafikolycka

Oskarshamn: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Personbil och vilt i olycka, E22.", skriver polisen på sin hemsida.

Hemtjänst dröjde med larm – vårdtagare dog

Hemtjänsten i Lunds kommun dröjde med att larma om hjälp i åtta timmar när en vårdtagare inte gick att "väcka" på morgonen. Vårdtagaren hade drabbats av en stroke och dog några dygn senare på sjukhus, rapporterar Sydsvenskan.

Polisen i Kristianstad rapporterar om misshandel

1 timme sedan
"Skadad man, Kristianstad.", skriver polisen på sin hemsida.

Ljusmanifestation mot gängvåldet i Uppsala

2 timmar sedan
Hundratals personer samlades för en ljusmanifestation i Fullerö utanför Uppsala på söndagskvällen, med anledning av sprängdådet som dödade en kvinna tidigare i veckan. Det är väldigt läskigt, man tänker på om det kommer hända en själv härnäst, säger Tina.

Biden: Ukraina kan räkna med vårt stöd

2 timmar sedan
Dagen efter budgetuppgörelsen i USA lovar president Joe Biden att Ukraina kan räkna med fortsatt amerikanskt stöd. Jag försäkrar våra allierade, det amerikanska folket och Ukrainas folk att de kan räkna med vårt stöd. Vi kommer inte att avbryta stödet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.