Här är filmen som visar det sista spåret efter försvunne Patrik, 22

Tusentals har engagerat sig i sökandet efter försvunna Patrik, 22. Nyheter24 har övervakningsfilmen som visar det sista spåret efter Patrik.


Sex veckor har gått sedan Patrik Linfeldt, 22, skulle ta tåget hem till Malmö från Falun. Men han kom aldrig hem.

Patrik skulle byta tåg i Mjölby, men gick av misstag av i Hallsberg. Övervakningsfilmer från stationen som Nyheter24 har tagit del av visar Patrik gå på perrongen med sina väskor.

Väskorna hittades senare övergivna en bit ifrån Hallsbergs centralstation, nära ett skogsområde. De ska ha lämnats en bit ifrån varandra. Där slutar de sista säkra spåren efter Patrik.

Polisen har gjort två mobilpositioneringar som båda visar samma sak: Patriks mobiltelefon var påslagen under eftermiddagen. Sedan dess finns det ingen signal, vilket innebär att mobilen troligtvis är avstängd.

Patrik har heller inte använt sitt kontokort, och detta har heller inte påträffats. Det finns därmed inga säkra livstecken efter Patrik.

Bild: Polisen

Samtidigt kommer det in flera tips dagligen om var han kan befinna sig.

– Det fortsätter strömma in tips i hela Sverige, överallt. Det är tips ifrån folk som tror sig ha sett honom, en del har filmat vad de tror är honom, och en del har drömt om honom. Så en del har lite mer bäring och andra är inte fullt så seriösa, berättade Karin Eldblom, inspektör vid Örebropolisen, för Nyheter24 förra veckan.

Patriks föräldrar är oroliga för sin son och ägnar mycket tid åt att följa upp tips.

– Man slits mellan hopp och förtvivlan när det kommer något tips som visar sig inte stämma. Det är sådan press och stress så det är svårt att tänka på något annat, har Patriks pappa Jörgen Linfeldt tidigare berättat för Nyheter24.

Patrik ska ha varit deprimerad ett tag och troligtvis utvecklat en psykos. Han kan därför vara förvirrad och tro sig vara förföljd. 

Tusentals har engagerat sig i sökandet efter Patrik. Organisationer som Missing People och FIKK har sammanlagt gjort ett tiotal sökinsatser.

Om du ser Patrik är det viktigt att inte släppa honom med blicken och samtidigt ringa 112. Berätta att du har sett Patrik Andreas Linfeldt och uppge hans födelsedatum 950508.

Har du andra tips som kan hjälpa polisen att hitta Patrik? Ring 114 14. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

1 timme sedan
"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.