Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Två hundar förgiftade i Göteborg – avled av skadorna

- 06/08/2017, 17:39
Hundar förgiftade med glykol – avled på skadorna (hunden på bilden har inget med händelsen att göra)
1 av 3

Hundar förgiftade med glykol – avled på skadorna (hunden på bilden har inget med händelsen att göra)

TT

Glykolförgiftning ska lega bakom skadorna.
2 av 3

Glykolförgiftning ska lega bakom skadorna.

TT

Glykol som finns i till exempel spolarvätska.
3 av 3

Glykol som finns i till exempel spolarvätska.

TT

Under torsdagen kom två hundar till ett djursjukhuset i Göteborg – där fastställdes att de hade blivit glykolförgiftade.

Två hundar kom in till djursjukhuset Blå Stjärnan i Göteborg under torsdagen, där fastställdes att de hade blivit glykolförgiftade. Hundarna avled till följd av händelsen. 

– Vi kan bekräfta vi fått in två hundar som blivit glykolförgiftade, säger veterinären till GP.

Nu varnar chefsveterinären på djursjukhuset som tog emot hundarna. Det är ett känt problem att människor som vill djur illa doppar bröd i glykol för att djuren ska skadas förklarar han. 

– Rent allmänt, om en hund får i sig glykol måste den få i sig motgift inom 12 timmar, säger den tillförordnade chefsveterinären på djursjukhuset till GP.

Det krävs bara en liten mängd med glykol för att skadan ska bli allvarlig. Blir en hund förgiftad med glykol finns en stor risk att de drabbas av en obotlig njurskada.

– Den lägsta dödliga dosen för en hund är 4,2-6,6 milliliter glykol per kilo kroppsvikt, säger Karin Feychting, vid Giftinformationscentralen, till GP.

De förgiftade hundarnas ägare berättade för tidningen att djuren avled till följd av händelsen. Men att det är oklart hur hundarna fick i sig glykolen.


Se när de bränner hundar levande – ”för att det är kul”

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.