Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu är clownerna tillbaka i Sverige – här har de setts till

Nyheter | 15/09/2017 15:57

Filmen "DET" har haft premiär och i samband med att den visades på bio så sågs clowner till på två ställen i Sverige.

I onsdags hade filmen "DET" med svenske Bill Skarsgård i huvudrollen premiär i Sverige. Efter den skrämmande clowntrenden som skrämde slag på folk förra året så har flera varit rädda för att clowner ska dyka upp igen.

Men det ska SF Bio själva inte vara oroliga för, så här har Thomas Runfors som är informationschef vid SF Bio sagt till Nyheter24 tidigare. 

– Om någon kommer att dyka upp till filmen 'DET' i clowndräkt är det okej för vår del så länge det inte är något som stör andra besökare. Vi ser heller inga speciella orosmoln beträffande denna film.

Men i onsdags när filmen hade Sverigepremiär så dök det upp clowner på flera håll. Bland annat fick biogästerna i Gävle besök av en person som hade klätt ut sig.

– Det stämmer att det var en clown här som gick runt och såg hemsk ut. Men det var inte vi som hade ordnat det, utan det var någon person som gick runt utklädd men som gick inte på bion, säger Göran Stenfelt, som är biografchef i Gävle, till Nyheter24

Göran Stenfelt berättar att han även har hört att en biograf i Karlstad också ska ha fått sig ett besök av en clown. En clown som påminde väldigt mycket om den som sågs i Gävle, enligt Stenfelt. 

– Men det var en axelryckning, det var ingen som blev skrämd, säger han. 

Nyheter24 har sökt biografen i Karlstad för en kommentar. 

TV: Här har clownerna setts i Sverige – läsarnas egna bilder

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.