En varning till föräldrar i Malmö sprids på sociala medier.
1 av 3
En varning till föräldrar i Malmö sprids på sociala medier. - Foto: TT/Sociala medier
Polisen vill att personer ska anmäla direkt.
2 av 3
Polisen vill att personer ska anmäla direkt. - Foto: TT
Varningen.
3 av 3
Varningen. - Foto: Sociala medier

Polisen om varningen till föräldrar i Malmö: "Anmäl direkt"

En varning sprids på sociala medier till föräldrar i Malmö. Det ska handla om ett flertal män som tagit kontakt med yngre barn.


De senaste dagarna har en varning spridits i stora föräldrar-grupper på Facebook. I varningen så står det att föräldrar ska hålla ett extra öga på deras barn då flera vittnar om män som försökt ta kontakt med deras barn. 

I varningen står det bland annat: 

"Det finns tydligen ett gäng killar/män som är ute efter att kidnappa barn i olika åldrar. Har nu läst flera inlägg där föräldrar berättar om män som framför deras ögon har visat intresse för deras barn samt haft en plan för bortförande/kidnappning av barnet"

Varningen. Bildkälla: Sociala medier

Till Nyheter24 säger Malmöpolisens presstalesperson Lars Förstell att de inte har fått in några anmälningar. 

– Det finns inga uppgifter hos oss. Det har inte kommit in iakttagelser till vår kännedom. Vi känner inte till det här och vi har gjort stora undersökningar och pratat med alla relevanta individer och kan konstatera att det inte finns någon anmälan. Inga uppgifter som styrker de påståenden som finns på sociala medier. 

Lars Förstell menar att det är viktigt att anmäla direkt. 

– Man ska anmäla när man blir orolig, eller tycker att något visst inträffat. Då kontaktar man direkt polisen och lämnar omedelbart så många uppgifter som möjligt. Tidpunkt, utseende och andra uppgifter som kan göra det möjligt för oss att agera på något sätt. 

Han berättar att de just nu inte har några uppgifter som skulle kunna göra det möjligt för polisen att agera och försöka identifiera någon eventuell gärningsman. 

– Rent generellt så säger vi att om man misstänker brott eller något inte står rätt till eller om någon far illa så ska man anmäla omedelbart. Inte gå och grumla på det, inte diskutera eller agera på sociala medier kring frågan utan att direkt anmäla till polisen, säger Lars Förstell till Nyheter24.

Se också videon om clownerna som skrämde slag på barn i Göteborg

Läs också om nio föräldrar som visar upp hur de såg ut innan de fick barn och efter

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bor du i Malmö?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Pålägg återkallas – risk för listeria

Axfood återkallar rostbiff och påläggsskinka då man vid en rutinkontroll upptäckt listeriabakterier i anläggningen där produkterna tillverkas.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.