Känd programledare på Sveriges radio utreds för sexuella trakasserier
Känd programledare på Sveriges radio utreds för sexuella trakasserier - Foto: TT

Känd programledare på Sveriges radio utreds för sexuella trakasserier

En känd Sveriges radio-profil utreds för sexuella trakasserier. SR:s chefer i krismöte.


Kampanjen #metoo fortsätter att verka. Inte minst i mediavärlden. Bland de som blivit anklagade för sexuella trakasserier och/eller övergrepp finner vi bland annat Martin Timell, Lasse Kroner och känd svensk komiker.

Läs om alla som förlorat sina jobb under #metoo-kampanjen här

Nu utreds en känd programledare på Sveriges radio, SR, för sexuella trakasserier. Flera högt uppsatta chefer inom SR i krismöte på grund av utredningen. 

– Som vd kommenterar jag aldrig personalärenden externt. Vare sig uppgifter stämmer eller inte, säger Cilla Benkö, vd på Sveriges Radio, till Expressen. 

Programledaren ska ha rört sina kollegor på SR på olämpliga sätt och också utsatt personer för oönskade uppvaktningar på arbetstid men också utanför arbetstid.

– Hon är helt blind för sitt maktmissbruk. Hon är en bra programledare och ibland jättetrevlig, men hon är helt gränslös mot sina medarbetare. Ingen vet när nästa utbrott ska komma, när man är älskad eller hatad, eller när nästa hand ska smygas runt midjan, säger en Sveriges Radio-medarbetare som vill vara anonym till Expressen.

Chefer ska ha, enligt den anonyma medarbetaren, vetat om hennes beteende men inte gjort något åt saken. 

– Hon har gått över gränsen mot så många, det handlar inte bara om ett sexuellt beteende, utan hon har också tillåtits ha ett maktbeteende som ingen chef tagit itu med. Det är bara sorgligt, säger en Sveriges Radio-medarbetare. 

Se också videon om alla som förlorat sina jobb i och med #metoo

Läs också om Lenore som fick sjuka meddelanden efter sin lägenhetsannons

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Lyssnar du på Sveriges radio?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.