Tonårsflicka blir hemlös i Göteborg – föräldrarna slarvade med hyran

- 22/12/2017, 19:05
En tonårsdotter i västra Göteborg blir hemlös vid nyår eftersom föräldrarna slarvat med hyran.
1 av 2

En tonårig flicka i Göteborg kommer bli hemlös.

TT

I västra Göteborg kommer en tonårsflicka bli av med sitt hem till nyår. Detta eftersom att föräldrarna slarvat med hyran. Föräldrarna har överklagat utan framgång.
2 av 2

Detta eftersom att föräldrarna slarvat med hyran.

TT

I västra Göteborg så var ett par föräldrar sena med hyra och nu blir hela familjen, inklusive deras tonårsdotter, utan hem till nyår. Detta trots flera överklagande.

En familj i västra Göteborg har sedan pappan i familjen blev uppsagd 2016 varit nära på att bli utkastade från sin lägenhet. Detta eftersom att först pappan och sedan mamman i familjen inte betalat hyran. Den ska blivit betald försent vid flera tillfällen.

Båda föräldrarna har nu fasta jobb och hyresnämnden har sett att föräldrarna lagt stora pengar på annat än hyra, bland annat betalat 50 000 på tandläkarkostnader i utlandet. Därför blir de nu, till nyår av med sitt hem, skriver Hem och hyra.

Hemlös tonåring i Göteborg
Bildkälla: TT

Föräldrarna har en tonårsdotter som också hon nu blir hemlös. Trots att mamman i familjen försökt att överklagat till hovrätten eftersom att det kommer "få katastrofala konsekvenser för dottern" så blir de utkastade till nyår. 

Mamman har också försökt få hovrätten att ta barnkonventionen i räkenskap. Men hovrätten anser att barns skydd inte väger tyngre än hyreslagen i detta fall, skriver Hem och hyra.

Läs också om hemlösa Bobby som fick hjälp av polisen till världens förvandling

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Borde barn skyddas bättre av lagen?