Två av de åtalade männen för gruppvåldtäkten i Fittja om domen

- 04/01/2018, 19:35 -

Två av de tre åtalade männen i "Gruppvåldtäkten i Fittja"-fallet berättar i en intervju med DN om deras tankar kring våldtäkten och om deras dom.

I augusti 2017 våldtogs en kvinna, läs allt om fallet här, av ett flertal män i en port i Fittja. Kvinnan ska ha blivit lurad dit av en man som skulle sälja henne droger.

De tre männen som åtalades för våldtäkten friades dels på grund av att det ansågs att det inte fanns tillräckligt med bevis. Beslutet fick mycket kritik. Nu kommer den överklagas till hovrätten av kvinnans försvarsadvokat. 

Läs här om varför männen som åtalades friades

Kvinnan som utsattes för våldtäkten har gått ut och gjort en intervju med Aftonbladet där hon tackar för allt stöd hon fått av svenska folket, läs hela hennes berättelse här. Och nu har även två av de åtalade männen gått ut och kommenterat händelsen, i en intervju med DN. 

– Jag hade lika gärna kunnat dömas, för jag är dömd i andras ögon. Folk kollar på mig som om jag vore ett monster, jag kan inte gå med lika rak rygg som tidigare och vet inte hur jag ska prata, säger mannen som kallas "B" i intervjun.

Efter att de åtalade männen friades så uppstod det en rad demonstrationer. Bland annat så startade Emma Lindell och Filippa Bärve ett upprop för kvinnan och fick in över 70 000 namn.

– Folk samlas till demonstration utan att ha läst domen eller förundersökningen. De har hört att en tjej blivit våldtagen och baserat på fördomar går de och protesterar, säger A.

–  Det har påståtts att det här är Sveriges största våldtäkt i historien, det är inget som går förbi öronen på folk. Jag förstår den mediala uppmärksamheten, men jag förstår inte varför det inte tas på allvar. Hur kan man kalla till demonstration innan domen ens har kommit, säger mannen som kallas "B" i intervjun.

Både "A", som ena mannen kallas i intervjun med DN, och "B" förnekar våldtäkt men erkänner sexköp. "A" ska ha betalt med ungefär ett halvt gram kokain och "B" med två gram hasch för sexet.

Sexköpen ska, enligt "A" och "B", skett när de båda var ensamma med kvinnan.

–   Jag ångrar det djupt, men det är sorgligt att det behövdes sex månaders häktning och en massa problem för att förstå allvaret i det. Jag har erkänt sexköp och väntade mig att dömas för det och så kanske det blir om det hamnar i hovrätten, det är inget jag kommer att bli chockad över, säger "B".

Ingen av männen, säger i intervjun, att de tyckte att kvinnan verkade vara i en extra utsatt situation.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du läst om gruppvåldtäkten i Fittja?