Tisdag 30 Nov
Stockholm

Restaurangägarens fina gest – bjöd pensionärer på alla hjärtans lunch

Alla hjärtans dag lunch för pensionärer
1 av 2
Aras Baroshki, 24, bjöd 70 pensionärer på en riktigt trevlig alla hjärtans dag gåva. Foto: Privat
Restaurangens personal med pensionärerna på bild.
2 av 2
Aras tillsammans med bandet JoZo, sin personal och pensionärerna. Foto: Privat

Aras Baroshki, 24, från Umeå ville ge bort något riktigt speciellt som gåva på alla hjärtans dag. Tillsammans med sin personal och med lite hjälp av några vänner så gav han 70 pensionärer en upplevelse de inte kommer att glömma.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Alla hjärtans dag påverkar folk på olika sätt, vissa bryr sig inte alls och andra anstränger sig lite mer och kanske bjuder ut eller pysslar om någon man håller dagen till ära.

Aras Baroshki, 24, från Umeå slog på stor och gav bort kanske den finaste presenten av alla. 

Aras bjöd tillsammans med sin personal hela 70 stycken pensionärer på en upplevelse de sent kommer att glömma. Pensionärerna fick en alla hjärtans dag lunch på hans restaurang och till lunchen bokade han in ett lokalt band som bjöd på lite underhållning.

Pensionärer som avnjuter deras alla hjärtans lunch på Mimo's. Bild: Privat

Pensionärerna fick mellan 11.00 och 13.00 välja mellan en fiskrätt och en kötträtt till lunch och till efterrätt så serverades det kladdkaka och kaffe.

– Det som är kul med det hela är att alla är så glada och man ser att de verkligen uppskattar det här, säger Aras till Nyheter24.

Han fortsätter:

– Jag har gått runt i snart ett års tid och bara tänkt, tänkt, tänkt och tänkt. Hur ska jag hjälpa dom äldre? Och nu fick jag chansen och tog den. Det är jätteviktigt att vi tar hand om dom som har byggt upp detta land för oss och att vi visar respekt för dom, tyvärr så ser inte dagens samhälle ut så utan dessa stackare blir ofta bortglömda. 

Bjöds på show

Om det inte var nog med att pensionärerna fick mat, kaffe och kaka så hörde även Aras av sig till sin barndomsvän Emma Bäck och frågade om hon med hennes band JoZo ville uppträda för gästerna.

– När jag frågade Emma så var hon sjukt peppad på att göra det här, säger Aras.

Skickar en pik till Sverige

– Kolla på det här, de äldre blir glada och njuter av såna här tillställningar. Glöm inte bort dom. Vill Umeå kommun ställa upp och göra det ännu större så skulle jag kunna bjuda 300-400 personer på middag. Vi har kockar som ställer upp gratis, som gör det frivilligt, som gör det för att det är en god sak. Det finns folk som bryr sig.

Han fortsätter:

– Egentligen så är det också en liten tankeställare till alla invånare i Sverige. Vi måste tänka om. De har ju byggt upp landet åt oss och glöm inte bort dom bara för att de har blivit äldre. Det är nu vi ska ta hand om dem.

Personalen på Mimo's Restaurang med pensionärerna och bandet JoZo. BIld: Privat

Inte en enmansoperation. 

Trots att Aras har stått för kalaset själv så vill han tacka alla som har varit inblandade i evenemanget, från sponsorer till vänner.

– Jag vill rikta ett stort tack till både Peter och Awara på CivilCare som har hjälpt till med att nå ut till de äldre och hjälpt till att organisera det här och även till Martin & Servera som har sponsrat.

Han tillägger:

– Och såklart mina vänner som har hjälpt till och varit ett bra stöd.

Det här inte första gången Aras ger tillbaka till samhället! Läs även när han bjöd räddningstjänsten på gratis pizza på nyår.

TV: Det här är varför vi firar alla hjärtans dag – har du koll? 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Håller du med Aras?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela