Fusklärare undervisar på Södertörn

En docent vid Södertörns högskola fick sin examen från ett bluffuniversitet.


Det finns genvägar till mycket här i livet. Bland annat till framtida yrken.

En docent vid Södertörns högskola i södra Stockholm har nyligen avslöjats med att ha ett falskt doktorandintyg. Docenten fick via ett bluffuniversitet i New Orleans, USA, en falsk doktorsexamen som han sedermera använde för att få jobb som lärare på högskolenivå.

– En examen därifrån är inte värd någonting, säger Lennart StåhleHögskoleverket enligt SVT.

Vad Södertörns högskola gjort åt saken? Inget. Skolans ledning låter docenten jobba vidare och lära ut studenter. Låt oss hoppas att eleverna inte får kännedom om vilken lärare det handlar om. Det kan bli rätt stora problem med trovärdigheten för Södertörn annars.

Högskolans rektor säger dock att ärendet ska utredas.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stol återkallas: "Sluta använda den"

Allt om Cristiano Ronaldos barn: Namn, ålder och sonen Angel

Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo har i dag fem barn med olika kvinnor. Nyheter24 har tagit en titt på vad svenskarna undrar mest om fotbollsspelaren och hans familj.

Så överlåter du din hyreslägenhet till barnbarnet

Inför ålderns höst är det vanligt att man vill överlåta sitt hyreskontrakt till en anhörig, men hur gör man egentligen? Här är de viktigaste stegen att känna till.

Fått den här lappen på din bil? Nu varnar polisen

Bedragare har börjat använda sig av en ny metod för att komma över känslig information. Nu varnar polisen för tillvägagångssättet.

Bostadsrätt: Få 200 000 kronor mer för din lägenhet

Enligt Boolis analys har man räknat ut att det går att få 200 000 kronor mer när man säljer bostadsrätten i storstadsregionerna, eller 150 000 i inlandet, om man piffar till "hemmets hjärta".

Postkodlotteriet varnar: Medlemmar luras till dyr avgift

1 timme sedan
Många som tänkt avsluta sin prenumeration hos Postkodlotteriet har åkt på en oväntad utgift – från ett helt annat företag. – I mina och de flesta av mina kollegors ögon handlar de omoraliskt, säger Roger Magnergård, presschef på Postkodlotteriet, till Nyheter24.