Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rebecka, 21, beställde en laddare från Wish – som började brinna

- 01/03/2018, 17:01 -

Rebecka låg i sängen med sin katt och höll på med telefonen, när hon började märka att det luktade bränt och såg att rummet lystes upp. Nu vill hon varna andra från att köpa billiga laddare från Wish.

Att beställa hem prylar från Wish känner du säkert något som gjort, eller kanske har du själv lagt en beställning.

För ungefär fyra dagar sedan fick Rebecka Schönbeck, 21, hem laddaren hon hade beställt från Wish. Laddaren kostade 26 kronor och tog ungefär tre veckor att få hem. 

Men en kväll började den brinna, vilket Helsingborgs Dagblad var först med att rapportera om.

– Jag låg i sängen med min katt och mobilen satt på laddning. Jag hade släckt ned rummet men efter ett tag började det att lukta bränt och det kom blixtrar från laddaren. Det blev nästan ljust i rummet, berättar Rebecka för Nyheter24

Hon drog snabbt ur laddaren ur uttaget och såg att den var svart. 

Laddaren från Wish började brinna
Laddaren från Wish började brinna. Bildkälla: Privat

– Det var jätteläskigt, jag skulle lägga mig men vågade inte ladda telefonen under natten och kommer inte att ladda min telefon under nätterna i framtiden heller. 

Rebecka berättar att hon slog till och köpte den billiga laddaren eftersom hon är student, och inte hade tänkt att köpa en dyr laddare. 

– När jag fick hem laddaren kom den i ett paket helt utan instruktioner. Den höll i två dagar helt utan problem innan den började brinna. 

I framtiden kommer Rebecka att hålla sig till dyra och riktiga laddare eftersom det är mycket mer säkert, även fast hon menar att det kan hända med alla laddare. 

– Men då vet man i alla fall vem man köper laddaren av, om man gör det på till exempel Elgiganten. 

Efter det som hände vill Rebecka nu varna andra från att beställa hem eller köpa billigare laddare.

– Lägg pengar på en ordentlig laddare, det är mycket säkrare än att köpa en billig från Wish.

Förra året skrev Nyheter24 om Amanda och hennes familj som låg och sov när en mobiltelefon exploderade. Du kanske också vill läsa om de 14 mobilladdare som stoppades förra året, har du en av dem? Läs om vilka det var här!

Från och med den första mars kommer Postnord att börja ta ut en avgift på paket som beställs från Kina och andra länder utanför EU, som till exempel Wish. Här kan du läsa om hur mycket det kommer att kosta.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du handlat på Wish?