Har du fått höra någon av dessa lögner?
5 lögner om din vagina du säkert har fått höra någon gång - Foto: Shutterstock (Montage)

5 lögner om vaginan du säkert har fått höra någon gång

Du kanske fått att alla blöder när man har sex första gången, att man inte ska ligga när man har mens eller att vaginan skulle lukta äckligt? Men det stämmer inte och här är fem lögner du kanske har hört om fiffin någon gång.


Vaginan luktar konstigt. Den ska se ut på ett speciellt sätt. Det blöder första gången någon med vagina har sex. Och så fortsätter det...

Genom åren har du kanske, och tyvärr, har fått höra en och annan lögn om din vagina. Här är några myter du säkert fått höra någon gång.

1. Fiffin luktar äckligt

Nej, vaginan luktar inte äckligt. Alla snippor har en naturlig lukt. 

Men om det skulle vara så att du märker av en förändring i hur din fiffi luktar så kan det vara bra att kontakta en läkare. Eftersom vissa lukter kan vara symptom på infektioner eller bakteriell vaginos. Här kan du läsa mer om det. 

2. Alla blöder när man har sex första gången

Kanske har du fått höra att ALLA blöder första gången man har sex? Det är inte sant. Det är mer vanligt att man inte blöder. Om man blöder kan det bland annat bero på att man inte tillräckligt kåt. 

Här kan du läsa mer om myter om att ha sex för första gången.

3. Det är ofräscht att inte raka sig

Nej, bara för att du inte rakar dig när nere så är du inte ofräsch. Det är din fiffi och du bestämmer hur mycket eller lite hår du vill ha. Punkt. 

Här kan du läsa om fem myter om könshåret

4. Myten om mödomshinnan

Du kanske har hört myten om att det skulle finnas en så kallad mödomshinna i slidan? Hinnan skulle spricka när man "blev av med oskulden".

5. Man ska inte ha sex när man har mens 

Har du hört att man inte ska ligga när man har mens? Det är INTE alls sant och även helt ofarligt. 

Här kan du läsa mer om myter om mens

Du kanske också vill läsa om 8 anledningar till att din vagina kan lukta lite konstigt – det kan du läsa om här. Eller så kanske du vill läsa 6 saker du inte visste om att pierca vaginan, det kan du läsa om här!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du fått höra någon av dessa lögner?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sveriges Radios app ligger nere

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.