Ikea vill ta bort all plast från sina butiker.
Ikea - Foto: TT/Unsplash

Ikea vill ta bort alla engångsprodukter i plast från alla sina butiker

Ikea har lagt fram en ny strategi för hur de ska bli mer hållbara. En punkt på listan är att de ska ta bort alla engångsartiklar i plast från butikerna. Både från sortimentet och från restaurangerna.


Allt fler butiker och restauranger börjar ta sitt ansvar i miljöfrågan. Den strategin som de flesta väljer? Att ta bort så mycket plast som möjligt från deras sortiment. 

H&M kommer till hösten att ta bort sina plastpåsar helt och McDonalds kommer sluta med plastsugrör. Vem är på tur? Jo Ikea. 

De har tagit fram en hel strategi för hur de ska göra för att vara mer miljövänliga och hållbara. Bland annat genom att till senast 2020 ta bort ALLA engångsartiklar gjorda i plast från både deras sortiment och från sina restauranger, skriver Expressen. 

– Vi är helt övertygade om att den inriktning vi tar inte bara är nödvändig på grund av planetens begränsade resurser, utan vi tror att det i framtiden är avgörande för de företag som finns kvar då, säger Torbjörn Lööf till Expressen. 

Ikea vill ta bort engångsartiklar gjorda i plast från sitt sortiment. Bildkälla: TT

Här kan du läsa om hur dåligt det är med plast för vår miljö

Förutom att ta bort en hel del plast så vill Ikea också börja servera mer vegetariska alternativ. Men du kan vara lugn. Köttbullarna kommer att finnas kvar! 

– Tidigare fanns bara vår berömda köttbulle, och då begränsade vi ju samtidigt alternativen, säger Torbjörn Lööf till Expressen.

Senast 2025 ska det också gå att köpa solpaneler från 25 Ikea-butiker. Det generella målet som Ikea har satt är att till 2030 ha kommit så långt att hela koncernen gör en positiv inverkan på miljö och sina kunder. 

Bra grej ju!

Nyheter24 har tidigare skrivit om Ikeas geniala reklam efter Prins Harry och Meghan Markles bröllop och om att personer döper sina barn efter Ikea-möbler

TV: 9 saker du aldrig ska göra när du besöker Ikea

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att det är bra?
Tack för din röst!