Sverige och England deltar i fotbolls-VM.
Nyheter24 listar 7 anledningar varför Sverige är så mycket bättre än England. - Foto: Pixabay, Björn Larsson Rosvall/TT/TT & Victor R. Caivano AP/TT

Sverige är bättre än England – här är 7 anledningar varför

Under lördagen så möter Sverige England i fotbolls-VM i Ryssland. Trots att vi kanske räknas som underdogs där så är Sverige ändå bättre än England. Nyheter24 listar 7 anledningar varför!


Ja – var ska vi egentligen börja? Det är ju inte så att det bara finns en anledning till att Sverige är så mycket, mycket, mycket bättre än England.

Vi har Ola Toivonen, behöver jag säga så mycket mer? 

Men i ärlighetens namn så finns det en hel del anledningar. Och nu i VM-tider så kan det vara bra att påminna oss själva om varför vi som land, på riktigt, sopar mattan med England och varför England är ett rätt så kasst land över huvud taget.

1. I England använder man sig FORTFARANDE av vänstertrafik.

En bild på en oerhört märklig buss i London. Bild: Pixabay

Det kan låta som oviktigt för många, men app app app! Det är det inte. En skulle nästan kunna påstå att England är ett av FÅ länder som aktivt försöker att ta kål på turister. För vad händer egentligen när turister, från länder med högertrafik, besöker denna "pärla" till nation? Jo det blir kaos.

Så England, visa lite klass och still och byt till högertrafik.

2. Vem vill bo i ett land känt för sitt pissväder?

Ett regnigt, mulet, grått och dystert London. Bild: Pixabay

Vem skulle frivilligt vilja bosätta sig på en ö där väderleken varierar lika mycket som veckodagarna i "Groundhog Day"? INGEN.

Det sjuka är att engelsmännen själva är medvetna om faktumet, men när man väl frågar dem vad de tror folk associerar deras land med så svarar de: "Jo men drottningen, Piccadilly Circus och Buckingham Palace".

Ingen, alltså ingen i hela världen associerar England med något förutom regn, skitfula bussar och Harry Potter.

 3. Ett land med kassa nationalklenoder

En unge läser Englands "stolthet", Harry Potter. Bild: Clifford Skarstedt TT/TT

Det är helt sanslöst att det enda bra som någonsin har kommit från England är PÅHITTAT. Vi snackar om såklart om Harry Potter-serien.

Grattis England – er största kändis är en fiktiv trollkarl som slåss mot spöken.

4. En nation som saknar vänner

En som inte ville hänga med oss i EU. Bild: Sofia Eriksson TT/TT

Japp, England valde att klippa banden med sina vänner i Europa när de bråkade sig ur EU 2016. Ni kommer väl ihåg Brexit? Men det är Englands förlust och vår vinst egentligen – nu slipper vi deras tjat i EU-parlamentet om skatterna på te, scones och Mr. Bean-filmer.

Tack England, det gjorde ni bra!

5. Vår prins är hunkigare än era

Vår fruktansvärt hunkiga prins. Bildrättigheter: Thomas Johansson TT/TT

Jag lämnar den bilden här. Ni vet, en bild säger mer än tusen ord.

6. Cricket, en sämre version av brännboll

Världens tråkigaste sport, cricket.

Det är allmänt känt att Englands nationalsport, cricket, anses vara VÄRLDENS tråkigaste sport. Hur stor var inte tankevurpan när den sporten kom till? 

Vår teori är att de ville skapa en sport som efterliknade brännboll, men någonstans efter vägen så gick det käpprätt åt Piparböle och till slut stod dem där med cricket som resultat.

Lägg ner det där tramsandet nu, börja spela brännboll istället.

7. England har ingen Granqvist

Andreas "Granen" Granqvist, vår kapten. Bild: Maja Suslin TT/TT

På lördag när lagen drabbar samman så är det viktigt att komma ihåg, och jag vet att det är sjukt, att England inte har en kapten som allas vår Andreas "Granen" Granqvist. Påarpspågen är mer eller mindre en nationalklenod hos oss och ta mig tusan om han inte borde klassas som ett världsarv.

En sådan kapten kommer England aldrig någonsin att få.

Har nån' hört nått om Harry Kane? Nej.

English? Read this.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hört nått om Harry Kane?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Folklistan: Skicka fångar till andra EU-länder

Svenskt nej till mer socialt i EU

Med EU-topparna Ursula von der Leyen och Charles Michel i spetsen konfererar EU-länderna om sociala frågor i belgiska La Hulpe i dagarna två.

Stockholm: Polisen rapporterar om brand

"Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till en lägenhetsbrand i Traneberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Satt fängslad i 20 år – får 55 miljoner av staten

Viggo Kristiansen – dömd och sedermera frikänd för ett uppmärksammat mord på två flickor år 2000 – får 55 miljoner kronor av den norska staten.

Norsk räktrålare drog upp död kropp

1 timme sedan
Besättningen ombord MS Kongsfjord trålade efter räkor i Barents hav när de i fredags kväll fick en obehaglig överraskning. I nätet låg en död kropp.

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

1 timme sedan
I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).