Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför ska du inte sova naken i värmen

- 30/07/2018, 11:02 -

Ligger du också och vrider dig om nätterna och svettas? Att sova när det är varmt och kvavt är inte lätt, och att kasta kläderna kan verka som en bra idé. Men det ska du inte göra, enligt sömnexperten.

Det verkar inte finnas något slut på den värmebölja som råder i Sverige och i flera andra delar av världen. Temperaturerna kommer vara fortsatt höga och solen steker på. Förutom att värmen orsakar en massa problem som torka, bränder och vattenbrist så är det inte heller lätt att sova. 

Det är nog många som ligger och vrider sig om nätterna i hopp om att få lite sömn medan svetten rinner längs kroppen. Nyheter24 har tidigare gett tips om vad du kan göra för att sovrummet ska bli svalt innan läggdags, läs mer om det här, och förklarat varför du absolut inte borde sova med öppet fönster, det kan du läsa om här

Att kasta kläderna när det blir dags att sova kan verka som en bra och logisk grej att göra, men det borde du inte enligt sömnexperten doktor Neil Stanley.

Enligt Daily Mail säger Neil Stanley att du troligen kommer sova bättre om du behåller pyjamasen på, så länge den är gjord av naturmaterial, som exempelvis bomull. 

– Tyget drar åt sig svett från kroppen och kommer göra att du känner dig svalare, det säger Doktor Stanley till Daily Mail. 

Det verkar alltså vara lika bra att dra på sig pyjamasen, i alla fall om man ska lita på experterna. 

Kämpa vidare med sömnen i värmen!