Josefin i Lyxfällan går back 80 000 i månaden
Josefin i Lyxfällan går back 80 000 i månaden - Foto: TV3

Josefin, 25, går back 80 000 i månaden – kan förlora sin dotter

Josefin har en dotter som är ett år gammal, nu riskerar hon att hamna på gatan och förlora vårdnaden om sitt barn. Allt på grund av det ekonomiska kaos hon satt sig i med ett skuldberg på hela 1,5 miljoner kronor.


I veckans avsnitt av Lyxfällan får vi träffa 25-åriga Josefin som bor i Täby tillsammans med sin 1-åriga dotter. De bor i en lägenhet som Josefins mamma köpt åt henne. Varje månad ska Josefin betala hyra till sin mamma, men det har nästintill aldrig skett. 

Istället lägger Josefin alla sina pengar på sin laster i form av shopping, snabbmat och sitt spelberoende. Men det är inte bara hela lönen som går till lasterna. Josefin tar konstant nya SMS-lån för att kunna spela och shoppa mer. 

Spelade bort en halv miljon

Josefins spelberoende är riktigt illa, och hon har vunnit stora summor på spelandet. En gång vann hon hela 500 000 kronor. Hon hade redan då skulder som låg på nästan exakt samma summa. Men istället för att använda pengarna till att bli skuldfri valde hon att spela bort nästan allt. 

Totalt visar det sig att Josefin förlorat 350 000 på spelandet bara det senaste året. Är du spelberoende eller känner någon som behöver hjälp med sitt spelberoende? Kontakta då stödlinjen.

Bryter ihop under inspelningen

När Lyxfällans experter Magnus Hedberg och Patrik Wincent ska visa upp för Josefin hur hennes budget ser ut varje månad visar det sig att hon lägger över 30 000 kronor på shopping och annan onödig konsumtion, och hennes lån kostar henne ungefär 45 000 i månaden. Totalt går Josefin back nästan 80 000 kronor varje månad. 

Josefin medverkar i Lyxfällan. Bildkälla: TV3

Efter att Josefin får den enorma summan svart på vitt blir det för mycket för henne och hon bryter ihop under inspelningen. Och det är inte den enda gången hon bryter ihop när hon får se sanningen. 

När Patrik ska visa henne hur hennes totala skuld ser ut blir det också för mycket för Josefin. Hon hade själv räknat med att det var illa, men när hon får se totalbeloppet på över 1,5 miljoner kronor brister det.

Se mer i klippet ovan. 

Lyxfällan sänds tisdagar 20:00 på TV3 och Viafree. 

Lyxfällans inspelningar kan bli intensiva. Läs om den tragiska händelsen då familjens marsvin dog – på grund av en lyxfällan-inspelning

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!