Spargris, en hans som håller i pengar och en person som tankar en bil.
Bensinpriset sänktes under måndagen. - Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / Fredrik Sandberg/TT / Pixabay

Bensinpriset sänks – så här mycket kostar det nu

Nu finns det utrymme för mer pengar i spargrisen för alla bilister. Bensinpriset har nämligen efter lite om och men gått ner. Så nu kommer du som behöver tanka betala mindre för bensinen, inte så illa va?


På måndagen hände det som många väntat på, priset på bensinen för dig som privatperson sänks i hela Sverige. Ja, du läste faktiskt rätt.

Priset har nu sänkts på de större mack-kedjorna på drivmedlen 95-oktanig, 98-oktanig, disel och etanol.

Efterfrågan på bensin

Så sent som i början av oktober höjdes priserna rejält. Anledningen till de höga priserna har bland annat varit de frostiga relationerna mellan Iran och USA, men även att sommaren generellt sätt är en tid med höga bensinpriser. 

I somras pratade Nyheter24 med Ulf Svahn som är VD på branschorganisationen Svenska Petroleum och Biodrivmedel Institutet, om prishöjningen på bensinen.

De nya priserna

Men vad kostar det då? 

Från och med i början av veckan kommer en liter 98-oktanig bensin kostar mellan 16,26 kronor och 16,66 kronor, beroende på mack och om den är bemannad eller inte. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om en 10-årig pojke som blev indränkt i bensin och sedan bränd. Hela historien började med att pojken cyklade i väg för att leka med några som han trodde var hans vänner. Men det visade sig att de inte alls var hans vänner, eftersom de hade planerat något helt annat. Här kan du läsa mer om hela händelsen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hur brukar du resa med bil?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Inflationen i USA på väntad nivå

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.