Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD vill sänka bensinpriset – och höja skatten på förnybart

- 29/08/2018, 11:15

Bensinen ska bli 70 öre billigare, enligt Sverigedemokraternas politik. Samtidigt vill man att biodrivmedel ska bli dyrare.

Sverigedemokraterna presenterade idag sin politik för valet 2018, och man lade också fram sin klimatpolitik. 

Tidigare har Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson helt felaktigt skyllt sommarens värmebölja på El niño-fenomenet, samtidigt som han hävdat att han inte är "expert på väder"

Sverigedemokraterna vill rensa upp plasten i haven och stoppa övergödningen av Östersjön, och samtidigt vill man att folk ska tanka mer bensin.

– Vi vill ha ett bensinpris som kommer vara ungefär 70 öre lägre, då är det priset vd pumpen som gäller, sa idag partiets miljöpolitiske talesperson Martin Kinnunen på en presskonferens. 

Förnybara bränslen ska bli dyrare

Finansieringen kommer att ske genom att man tar bort subventioner på förnybara bränslen. Genom att göra biobränslen dyrare kommer Sverigedemokraterna spara över fem miljarder kronor varje år, enligt SD:s valmanifest. 

– Det är för dyrt att tanka, vi vill förändra skatterna så att bränslet blir billigare, sa Martin Kinnunen på pressträffen. 

Samtidigt räknar Sverigedemokraterna med att spara över 40 miljarder om året på att lägga ner integrationsåtgärder när det gäller jobb, och att öppna upp Arbetsförmedlingen för privata aktörer. 

Tycker du detta låter bra?