Jimmie Åkesson och en prisskylt från en bensinmack. Montage.
Jimmie Åkesson och SD tycker bensinen är för dyr. - Foto: Jessica Gow/Andreas Hillergren/TT

SD vill sänka bensinpriset – och höja skatten på förnybart

Bensinen ska bli 70 öre billigare, enligt Sverigedemokraternas politik. Samtidigt vill man att biodrivmedel ska bli dyrare.


Sverigedemokraterna presenterade idag sin politik för valet 2018, och man lade också fram sin klimatpolitik. 

Tidigare har Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson helt felaktigt skyllt sommarens värmebölja på El niño-fenomenet, samtidigt som han hävdat att han inte är "expert på väder"

Sverigedemokraterna vill rensa upp plasten i haven och stoppa övergödningen av Östersjön, och samtidigt vill man att folk ska tanka mer bensin.

– Vi vill ha ett bensinpris som kommer vara ungefär 70 öre lägre, då är det priset vd pumpen som gäller, sa idag partiets miljöpolitiske talesperson Martin Kinnunen på en presskonferens. 

Förnybara bränslen ska bli dyrare

Finansieringen kommer att ske genom att man tar bort subventioner på förnybara bränslen. Genom att göra biobränslen dyrare kommer Sverigedemokraterna spara över fem miljarder kronor varje år, enligt SD:s valmanifest. 

– Det är för dyrt att tanka, vi vill förändra skatterna så att bränslet blir billigare, sa Martin Kinnunen på pressträffen. 

Samtidigt räknar Sverigedemokraterna med att spara över 40 miljarder om året på att lägga ner integrationsåtgärder när det gäller jobb, och att öppna upp Arbetsförmedlingen för privata aktörer. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du detta låter bra?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.