Sala-pappans Instagram fylls av hat: "Brinn i helvetet"

- 24/01/2019, 16:54 -

Under onsdagskvällen tror polisen att en småbarnspappa i Sala tog sina barns liv och sedan sitt eget. Nu fylls mannens Instagram med arga kommentarer, men också hälsningar från människor som visar sin sorg.

Under onsdagskvällen sände mannen, som var strax under 50 år gammal, live på sin Facebook-sida. Inför flera Facebook-vänner berättade han att han skjutit ihjäl sina två barn och nu planerade att ta sitt eget liv. Detta för att slippa straffas för mordet på barnen.

– Jag orkar inte mer, sa han i livesändningen enligt Sala Allehanda.

När polisen kom till platsen hittade man mannen och de två barnen döda, och det kunde konstateras att ett skjutvapen hade använts.

Nu fylls pappans Instagram-sida med kommentarer från personer som uttrycker sin ilska över det som har hänt. 

På en bild som visar de två små barnen haglar kommentarerna.


Men många använder också kommentarsfältet för att uttrycka sin sorg.

Polisen gick under torsdagen ut med att man har en relativt klar bild över händelseförloppet.

Enligt en vän till familjen hade mannen lidit av psykisk ohälsa under en tid, framför allt efter att ett förhållande nyligen tog slut.

– Han har tagit hjälp för att prata och fått medicin men vi såg ju tidigt att det inte räckte, att han behövde mer hjälp, säger familjevännen till Aftonbladet.

Enligt kriminologen Jerzy Sarnecki som Nyheter24 pratat med så är den här typen av fall ytterst ovanliga.

– Det är i princip alltid mannen. När det förekommer i samband med en vårdnadstvist, och hämnd är inblandad, är det nästan alltid pappan som begår brottet. Det är ytterst ovanligt att kvinnor agerar på detta sätt. Men även där är det fortfarande människor som befinner sig i en förtvivlad situation. Och inte känner att de har en annan utväg, säger han.

Läs mer om Sarneckis tankar kring morden här.

Läs också om detaljerna från live-videon som pappan la upp på Facebook efter mordet på de två barnen.

Här kan du läsa allt vi vet om morden i Sala.