Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen släpper nya uppgifter om pappans dubbelmord i Sala

- 22/02/2019, 13:56

Det var i januari som en man i 45-årsåldern i Sala misstänks ha först dödat sina två barn och sedan sig själv. Nu berättar polisen mer om händelsen.

I januari i år skakades Sverige av en otrolig tragedi. En pappa och hans två barn hittades döda – och det stod snart klart för polisen att pappan själv var huvudmisstänkt.

Pappan, en man i 45-årsåldern, hade först skjutit sina två barn och tog sedan sitt eget liv. Precis före sitt eget självmord sände han också live på Facebook och erkände vad han gjort. Här kan du läsa mer om Facebook-videon.

Nu går polisen ut med nya uppgifter kring den fruktansvärda händelsen, bland annat för att få stopp på rykten som sprids.

Vill stoppa ryktesspridning

– Polisen och mamman till barnen kom nästan samtidigt till villan. Mamman hade fått veta att något hänt men inte vad och var aldrig själv inne i huset. Anledningen att vi väljer att gå ut med just den här detaljen är att polisen vill stoppa envisa och felaktiga rykten som cirkulerar, säger Peter Danielsson, som är förundersökningsledare, till Sala Allehanda.

Han berättar också att de nyligen förhört barnens mamma, som inte levde tillsammans med pappan.

– Vi ville vänta med det av hänsyn till henne samt av polisiära skäl. Däremot har polisen inte haft något intresse att förhöra personer som såg filmen eftersom vi sett filmen själva, säger Peter Danielsson.

Polisen har i nuläget förhört runt 20 personer. Peter Danielsson berättar att flera av poliserna som jobbat med utredningen har upplevt det som tufft.

– Många blev väldigt illa berörda av att barnen mördats och jag vet att det fanns anställda som stannade hemma efteråt även om jag inte kan säga att någon blev direkt sjukskriven. En sådan här hemsk sak är ju inte bara något man kommer att minnas under resten av sin karriär utan resten av sitt liv, säger Peter Danielsson till Sala Allehanda.

Efter morden fylldes Sala-pappans Instagramkonto med hat från allmänheten – här kan du se vad som skrevs

Att en förälder mördar sina barn hör som tur är till ovanligheten – men varför händer det? Här är expertens svar.