Måndag 26 Jul
Stockholm

Gymnasieelev våldtog lärare – nu får han två års fängelse

Den 14 september förra året våldtog en 19-årig gymnasieelev sin lärare på en skola i Nässjö. Nu döms han till två års fängelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I september förra året polisanmäldes en 19-årig gymnasieelev på en skola i Nässjö efter att han misstänktes för att ha våldtagit sin lärare. Nu kommer en fällande dom från högsta domstolen som innebär att mannen kommer att få avtjäna två år i fängelse. 

Våldtäkten skedde på skolan

Läraren som utsattes för våldtäkten arbetade som speciallärare för eleven, vilket innebar att enskilda lektioner med läraren ingick i elevens läroplan. 

Under förra hösten ska eleven ha lagt till läraren på diverse sociala medier, och då börjat skicka opassande kommentarer om hennes kropp och utseende. Han ska sedan ha börjat be om avklädda bilder på läraren, enligt Dagens Juridik. 

19-åringen ska även vid ett tillfälle ha tagit läraren på låret och rumpan. Utöver det ska han ha skickat grova meddelanden till kvinnan och hotat att kidnappa hennes sambo. 

Det var under en enskild lektion på fredagen den 14 september som våldtäkten sedan ägde rum. 

Döms till två års fängelse

Mannens bott rubriceras som våldtäkt, sexuellt ofredande och olaga hot och straffet blir två års fängelse. Domen fastslogs i Eksjö tingsrätt, och fastställdes sedan i Göta hovrätt. 

19-åringen överklagade men nu fastslår högsta domstolen att domen står fast, skriver Dagens Juridik

Liknande nyhetshändelser i Sverige: 

Nu anklagas flera lärare för övergrepp på friskola i Stockholm

Lärare anklagades för att ha sexuellt ofredat elever på olika skolor  – fortsatte jobba i åtta år

Kommentera
Kopiera länk
Dela