Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

I helgen kommer sommarvärmen – här blir det som varmast

- 04/04/2019, 14:44

På flera håll i Sverige ser det ut att bli en riktig superhelg med sol och sommarvärme. Här blir det varmast i helgen!

Nu kommer besked som många har väntat på. Nu drar äntligen sommarvärmen in över delar av Sverige, vilket bådar för en riktig superhelg på vissa håll.

Men eftersom vi lever i ett avlångt land så ser värmen tyvärr inte ut att nå de nordligaste delarna av landet, men håll ut – den kommer dit så småningom.

– Vi har varm luft i södra delen av Sverige. I norr är det kallare luft just nu och det kommer det även att vara under helgen, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI, till Nyheter24.

Sommarvärme
Nu kommer äntligen sommarvärmen. Bildkälla: Tomas Oneborg SvD/TT

Värmerekordet kan slås redan idag

Ja, det bådar verkligen gott inför helgen. Det tidigare värmerekordet för året ser till och med ut att kunna slås idag, i alla fall om man får tro prognoserna.

– Det varmaste vi har haft är 16,8 grader, men det kommer förmodligen att slås idag. Redan nu har Göteborg 16,7 grader – så med stor sannolikhet blir det varmare idag, säger Hallberg.

Här blir det upp mot 17 grader i helgen

Du som bor nere i Skåne eller längs den södra västkusten ser ut att gå en riktig superfredag till mötes. Det är nämligen där som solen ser ut att brassa på som mest.

– På lördag ser det ut att bli mellan 10-15 i Stockholm, hela vägen ned till Skåne. Varmast blir det imorgon fredag, då ser det ut kunna komma upp mot 17 grader lokalt i södra Skåne och södra västkusten, avslutar Hallberg.

MER: Har du bränt dig i solen? Så här kan du göra för att lindra smärtan

Längtar du efter sommaren?