Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SMHI: Här kan det bli 20 grader varmt i helgen

- 10/05/2019, 18:16

Enligt SMHI så bjuder helgen på både solsken och skurar runt om i landet. Här kan du läsa vart det blir som varmast!

Det har varit ett rätt så ostadigt och bråkigt väder de senaste veckorna. Men hakan upp – det ser faktiskt ut att bli bättre i stora delar av Sverige redan nu till helgen. Och är det någon dag man borde gå ut och njuta av vädret – ja, då är det definitivt lördagen.

– Under lördagen kan det vara en del dis och lokal dimma i främst södra Sverige men även den allra nordligaste delen av Sverige, men senare under dagen spricker det upp. I Götaland men även östra Svealand ser det ut att bli en solig dag under morgondagen, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI till Nyheter24.

I helgen blir det sol på många håll!
Så varmt blir det i helgen. Bildkälla: Fredrik Sandberg TT/TT

Och med solsken kommer värme. Okej, inte alltid, men under helgen så ser det ut att kunna bli riktigt varmt på sina håll i Sverige.

– Temperaturen längst ostkusten i Götaland och Svealand ser ut att bli mellan 12 till 18 grader och i norr längst med kusten mellan 8 till 12 grader.

"Kan bli runt 20 grader"

Har man riktigt tur så kan lördagen faktiskt bjuda på temperaturer vi inte upplevt på ett bra tag. 

– Lokalt skulle det kunna bli runt 20 grader om solen får ligga på, men det ser ut som att det går högst upp mot dryga 20 eller någon grad under, säger Hallberg.

Söndagen bjuder inte på lika fint väder

Det gäller att ta vara på det fina vädret när det väl erbjuds. För det råder verkligen snabba puckar i helgen då det på söndagen kan bli lite halvtaskigt väder på sina håll.

– Ett lågtryck rör sig in över norra Sverige vilket gör att det även kommer att blåsa en del i norra Norrland, där blir det troligen även regn och snöfall, säger Hallberg och fortsätter:

– Detta lågtryck tar med sig kallare luft över södra Sverige. Så det blir inte riktigt så varmt under söndagen. Utan det blir en hel del moln över bland annat norra Götaland och Svealand.

Så varmt blir det under söndagen

– Varmast blir det i mellersta Götaland och söderut, så runt Kalmar län och Skåne blir det runt 15 grader. Tittar man längre norrut så ser det ut att bli 10 grader som högst. I de norra delarna av Sverige blir det runt 5-10 grader lokalt och i fjällen ser det ut att bli minusgrader, avslutar Hallberg.

MER: Sommarprognosen: Väntas bli varmt i år igen

Längtar du efter sommarvärmen?