Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man våldtog får i Skåne – djuret fick avlivas på plats

- 21/05/2019, 08:21 -

En man i 40-årsåldern åtalas för att ha haft sex med ett får i en hage i Kågeröd, Skåne. Djuret ska ha skadats så allvarligt under övergreppet att det fick avlivas.

I juni 2017 larmades poliser till en hage i Kågeröd, Skåne. Vittnen hade upptäckt en man i 40-årsåldern som hade sex med en fårtacka som han stulit. 

När polis anlände vid platsen hittade de mannen utan kalsonger med uppknäppta byxor liggandes på rygg bredvid fåret. När han delgas misstanke om att ha haft sex med djuret började han gapskratta. Han gjorde sedan kraftigt motstånd när han fördes till arresten. 

Nu har mannen åtalats för att ha haft sex med fåret vid Helsingborgs tingsrätt, enligt Sydsvenskan. 

Fick avlivas på grund av allvarliga skador

Den åtalade nekade till att ha haft sex med djuret och menar att han bara ska ha druckit en flaska vodka och sedan somnat. Men dna-prov som togs på plats kunde knyta honom till brottet. 

Efter händelsen hade djuret skadats så allvarligt att man var tvungen att avliva det på plats. Han står nu åtalade för djurplågeri alternativt brott mot djurskyddslagen  v, skriver Sydsvenskan.

Andra liknande artiklar: 

Veterinären opererade in heroin i valparnas magar

Ströp ihjäl hund med ett spännband – hade döda hundvalpar i frysen