Stockholm, Klimat
Ny studie visar: Så varmt kommer Stockholm vara 2050 - Foto: Unsplash, Fredrik Sandberg/TT

Ny studie visar: Så varmt kommer Stockholm vara 2050

Det är ingen nyhet att det pågår en global uppvärmning, med varmare vintrar och somrar. Enligt en ny studie kommer Stockholm vara ännu varmare 2050.


Aldrig tidigare har det varit så mycket fokus på miljön och miljöfrågor som det är nu och många menar på att det råder en klimatkris.

En av sakerna som tyder på det är den globala uppvärmningen, och visst blir det varmare.. Det visar en ny studie som har gjorts av Crowther Lab på universitetet ETH Zurich. 

Så varmt kommer Stockholm vara 

I studien har man studerat 520 större städer över hela världen för att se hur klimatförändringarna kommer att påverka dem.

Resultatet visar bland annat att Stockholm år 2050 kommer ha ett klimat som påminner om det Budapest i Ungern har nu. 

Enligt vädersajten Foreca är genomsnittstemperaturen i Budapest aldrig under minussträcket under vinterdagarna och runt 27 grader under sommaren. 

Riskerar översvämningar

Även London nämns i studien och resultatet visar att staden kommer att vara lika varm som Barcelona år 2050. Enligt studien riskerar dessutom hundratals städer att utsättas för stormar, översvämningar och andra katastrofer. 

I snitt kommer Europa få ännu varmare somrar och vintrar. Det förväntas, enligt studien, att de genomsnittliga temperaturhöjningarna kommer vara på 3,5 respektive 4,7 grader. 

– Poängen med den här studien är att alla ska få möjlighet att bättre förstå vad som händer med klimatförändringarna, säger huvudforskaren Jean-Francois Bastin till AFP.

Läs också: Larmet: Havsnivån kan stiga över två meter – storstäder hotas

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du orolig för klimatet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.