Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så fördriver Greta Thunberg tiden på havet – visar spännande leken

- 20/08/2019, 14:34 -

Vad gör man egentligen för att fördriva tiden ombord på en segelbåt mitt på Atlanten? Greta Thunberg och besättningen på Malizia II har kommit på en fiffig lek.

En vecka har snart gått sedan Greta Thunberg och besättningen ombord på Malizia II, började sin färd över Atlanten mot New York.

Väl på plats ska Greta bland annat delta i FN:s klimattoppmöte i New York, COP25 i Santiago och andra evenemang som hålls

Men först måste hon och besättningen ta sig dit, vilket lär dröja en stund till. Resan beräknas nämligen ta cirka 14 dagar från Storbritannien till USA och i skrivande stund har alltså besättningen lite mer än en vecka kvar.

Greta Thunberg ombord Malizia II
Greta Thunberg ombord Malizia II. Bildkälla: Instagram / @gretathunberg

Så hur sysselsätter man sig ombord på en segelbåt med begränsad möjlighet till dagens moderniteter. Jo, man kan till exempel motionera och träna till musikens beat. Här kan du läsa om besättningens träningspass ombord på båten!

Eller så leker man en lek eller två, vilket besättning nu sysselsätter sig med.

Gissningsleken ombord Malizia II
Greta Thunberg och besättningen gissar när de kommer fram. Bildkälla: Instagram / @borisherrmannracing

Men vad är det vi ser på bilden? Jo, besättningen har nämligen en liten intern lek på gång. De försöker se vem som kan gissa rätt på vilken tid de ankommer till New York. Eller ja – den som kan komma närmast åtminstone.

Greta gissar på den 28:e augusti klockan 13.00. Om hon får rätt? Ja, det återstår att se.

MER: Gretas svar på kritiken om segelresan: "Inga pengar inblandade"

Tror du Greta vinner tävlingen?